Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прасета бегълци в Ришкия проход

Снимка: pixabay.com

Ришкият проход е затворен заради инцидент с ТИР, който превозвал 200 прасета към Бургас, съобщиха от Областната дирекция на МВР в морския град.

Трафикът се пренасочва към Айтоския проход.

Пътният инцидент е станал снощи около 19 ч., когато ТИР, натоварен с 200 угоени прасета паднал в канавка и се килнал настрани. Уплашените животни се разбягали и част от тях все още не са открити и прибрани. Те се лутат някъде из гората в района, издирват се, казаха от полицията.

По документи животните са 210, но е установено, че в камиона са натоварени 200 от тях. Прасетата е трябвало да бъдат транспортирани до бургаска кланица.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Надпревара по вода

Първи кръг на Националния шампионат по водомоторен спорт се провежда днес и утре в Тутракан. На брега на река Дунав спортното събитие беше открито днес от кмета на община Тутракан д-р Димитър Стефанов. Купата на Община Тутракан е най-голямата награда, за която ще се състезават участниците от 9 Водомоторни клуба от цялата страна. 38..

публикувано на 20.07.24 в 11:46
Свети Илия

Илинден е

Българската православна църква днес отбелязва паметта на свети пророк Илия. Той е смятан за предвестник на истинската православна вяра и за най-големия пророк в Стария завет. Заради това пророкът се възнася на небето жив, понесен на огнена колесница. В българския народен календар денят е известен още като Илинден, като светията се свързва с..

публикувано на 20.07.24 в 09:06

Времето в събота

Между 19 и 25 градуса са измерените в 6ч. тази сутрин температури в Североизточна България.  Най-хладно е било в Търговище –  19°, в Разград и Шумен - 22°, в Силистра термометрите са показвали 25, а в Русе - 25°.  Атмосферното налягане в Шумен е 987 хПа - малко по-ниско от средното за юли и слабо ще се понижи.  Относителната влажност на..

публикувано на 20.07.24 в 08:47

Гости от Олтеница

Делегация от румънския град Олтеница беше на посещение днес в Тутракан. Гостите, водени от новоизбрания кмет на Олтеница Михайца Бещея, бяха посрещнати от кмета на община Тутракан д-р Димитър Стефанов. Поводът за срещата бе фериботна връзка между Тутракан и Олтеница. Тази многогодишна мечта е на път да бъде осъществена. От румънска страна..

публикувано на 19.07.24 в 15:19
Снимката е илюстративна

1 евро на час за синя зона

Платеното паркиране в така наречената „синя зона“ и двата покрити паркинга в Русе поскъпва. Това гласуваха общинските съветници, като приеха промени в Наредбата за определянето и администрирането на местните такси, цени на услуги и права в община Русе.  В наредбата цените вече са посочени и в евро. Цената за паркиране за 1 час става 1.50 лв. с..

публикувано на 19.07.24 в 14:09

Разясниха европрограма

Начините за кандидатстване по Програма „Конкурентоспособност и иновации в предприятията“ бяха разяснени на работна среща на кметския екип с архитекти в Шумен. Процедурата насърчава инвестициите за подобряване на производствения капацитет и оптимизиране на бизнес процесите в семейните предприятия, предприятията от творческите индустрии и занаятите...

публикувано на 19.07.24 в 13:04
Пожар край Харманли

Тежка битка с огъня

На всеки 20 минути се получава сигнал за нов пожар в страната. Фронтовете са големи, температурите продължават да бъдат екстремно високи и вятърът на места е много силен. В тази тежка ситуация най-важното е пламъците да бъдат овладени и да бъде опазен животът на жителите и на служителите и доброволците, които се борят с огнената стихия. Това заяви..

публикувано на 19.07.24 в 12:13