Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

С късметлийска въдица на празника

Снимка: pixabay.com

Риболовно училище с риболовно състезание ще се проведе на 1 юни на язовир Янково, съобщи кметът на Община Смядово Иванка Петрова. В личния си профил във Фейсбук тя покани деца и родители от Общината да отпразнуват заедно Международния ден на детето.

По регламент участниците трябва да са на възраст от 10 до 18 години и да са придружени от възрастен човек, който може да отговаря за най-много 3 деца. Всеки състезател да си носи стръв, захранка и късметлийска въдица, с която ще лови на плувка. Разрешената риба за ловене е каракуда. Всяка друга уловена риба ще се връща в язовира, обработена с антибиотик.

Транспорт ще бъде осигурен за всеки участник в състезанието.

Регистрацията е от 8.30 до 9 ч. Началото на риболовното училище е от 9 ч. Състезанието започва в 10 ч. и ще продължи до 12 ч.

Състезателите ще се надпреварват в две категории – за най-голяма каракуда и за най-много уловена каракуда. Осигурени са награди за победителите.

Детският празник в Смядово ще започне още на 31 май с детска театрална постановка в НЧ „Братство – 1860“. Спектакълът започва в 11 ч. Много подаръци и забавления е осигурила Община Смядово за децата.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Помощ за хора в нужда

Сигнали за хора, които имат нужда от помощ, се приемат в Община Върбица. За това съобщи кметът Мердин Байрям. „През последните седмици, откакто беше обявено извънредното положение заради коронавируса, много хора останаха без работа, така че ако имате информация за жители, които изнемогват и нямат никакви средства, подавайте информация за тях”,..

публикувано на 03.04.20 в 19:13

Актове за нарушители на забраните

Седем нарушители на противоепидемичните мерки са заловени този следобед в Нови пазар, съобщават от Областната дирекция на МВР – Шумен.  В 14,37 ч. на стария градски стадион на улица „Оборище“ служителите на реда установили двама мъже и три деца, които играели с топка. По-късно, в градинка на улица „Дунав“ в града полицаите видели петима младежи,..

публикувано на 03.04.20 в 17:35

Пропускателен режим на пазара утре

Утре (4 април) ще се организира пропускателен режим за клиентите на общинския пазар в Шумен, информират от местната администрация. Струпването на много хора крие риск от разпространение на заразата с коронавирус, затова ще се допускат само по определен брой клиенти, които трябва да са на безопасно разстояние един от друг. Южната и северната..

публикувано на 03.04.20 в 17:00
Община Велики Преслав

Мерки за облекчаване на бизнеса

Пакет от мерки за облекчаване на хората и бизнеса на територията на община Велики Преслав ще предложи на общинските съветници кметът инж. Янко Йорданов. Ако мерките бъдат утвърдени на сесията през април, считано от 16 март всички физически и юридически лица ще бъдат освободени от такса за ползване на пазари, тържища, тротоари, паркоместа и..

публикувано на 03.04.20 в 16:33

Конкурса за унгарска и българска литература - онлайн

27-ото издание на Националния конкурс за изпълнение на унгарска и българска литература ще се проведе онлайн. Това съобщават от Община Шумен. Според новия формат участниците трябва да заснемат своя рецитал под формата на видеоклип и да го изпратят на имейл адрес konkurs.shumen@gmail.com заедно с попълнена заявка за участие. Крайният срок е 30 април..

публикувано на 03.04.20 в 16:02

Дарение от Общинския съвет

Общинският съвет в Шумен да дари 30 000 лева на Многопрофилната болница в града. Това предлагат съветниците от групата на БСП. Те уточняват, че заради извънредното положение Общинският съвет на практика не е работил през изминалия месец. „Спестената” сума от липсата на начислени възнаграждения за съветниците за март (с изключение на възнаграждението на..

публикувано на 03.04.20 в 14:43
Модел на коронавируса COVID-19, National Institutes of Health (NIH)

Без нови случаи

От взетите вчера проби на хоспитализирани пациенти в МБАЛ – Шумен, няма положителни за COVID - 19. Това съобщиха от лечебното заведение днес. Всички отделения на болницата работят нормално.

публикувано на 03.04.20 в 14:20