Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преразглеждат младежки проекти

Снимка: Радио Шумен

Експертният съвет за управление на младежки проекти да преразгледа отново подадените проектни предложения и мотивирано да постанови одобрение или отказ. Това поиска кметът на Шумен Любомир Христов по време на днешната сесия на Общинския съвет. Причината е, че според администрацията лисват мотиви за отказ на част от кандидатствалите.

По време на заседанието общинските съветници не приеха предложението за отпускане на средства на сдружение „Скаутски клуб Мадарски конник“ – Шумен и за финансирането на други 12 младежки проекта. Съветникът Пламен Петков предложи да се създаде комисия, която да изработи ясни правила за финансиране и отчет. Това предложение не беше гласувано.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Ново осветление в Нови пазар

Проект за цялостна модернизация на уличното осветление в населените места спечели община Нови пазар. В него са включени общинския център и селата Беджене, Писарево, Памукчии, Стоян Михайловски, Войвода, Енево, Зайчино ореше, Стан, Избул, Правенци, Тръница, Жилино, Сечище, Преселка и Мировци.  Електроенергията за захранване на уличните лампи ще се..

публикувано на 10.07.24 в 12:23

Повече разкрити престъпления

1686 са разследваните досъдебни производства от началото на годината до края на юни от разследващите полицаи в Областната дирекция на МВР - Шумен. В сравнение със същия отчетен период на миналата година те са с 27 повече. Новообразуваните са 1047, от тях досъдебните по общия ред са 852, а бързите полицейски производства са 195.  Общият брой..

публикувано на 10.07.24 в 12:10

Комбайн изгоря на полето

Комбайн е бил унищожен при пожар в село Марково. Спасени от опожаряване са 100 декара посеви. Това съобщават от шуменската полиция. Сигналът за огъня е бил приет в 15:43 часа на 9 юли. По данни на комбайнера, пламъците тръгнали от двигателя на комбайна.  Пожарът бил ликвидиран от екип на РСПБЗН-Нови пазар с помощта на 4 тона вода.

публикувано на 10.07.24 в 11:12

Задигнаха дизелово гориво

Над 500 литра дизелово гориво е източено от резервоарите на три пътностроителни машини. Това съобщават от шуменската полиция. Вчера сутринта в полицейското управление на Нови пазар е бил приет сигнал, че за времето от 17:00 часа на 5 юли до 8:00 часа на 8 юли неизвестен извършил кражба на  гориво от резервоарите на товарен автомобил, валяк и багер,..

публикувано на 10.07.24 в 11:00

Грижа за възрастни у дома

Вече повече от година близо 400 възрастни, хора с увреждания, самотно живеещи и трудно подвижни хора от Шумен и селата на общината разчитат на грижите на домашни помощници, социални работници и медицински специалисти, които ги посещават в домовете им.  Подкрепата в домашна среда е по проекта на община Шумен „Грижа в дома“, финансиран по..

публикувано на 10.07.24 в 09:04

Възможни прекъсвания на сигнала

Възможни са прекъсвания в сигнала на Радио Шумен на 10 юли. От 9:00 до 17:00 часа ще бъдат направени измервания от КРС на предавателя на ултракъси вълни Търговище – 6, на честота 94.0 MHz, излъчващ програмата на Радио Шумен.  Можете да слушате програмата на Радио Шумен на честота 87.6 MHz или през интернет сайта binar.bg.

публикувано на 09.07.24 в 15:29

Филм за баскетболистите ни в Китай

Филм ще разкаже за участието на шуменския баскетболен отбор от Природоматематическата гимназия „Нанчо Попович“ в Световното ученическо първенство в Макао, Китай. Днес момчетата, които завоюваха 13-то място в крайното класиране, бяха посрещнати от кмета на Шумен проф. Христо Христов, който ги приветства за достойното представяне на града и България...

публикувано на 09.07.24 в 14:00