Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Откриха труп на мъж

Снимка: Радио Шумен

Откриха тялото на 51-годишен мъж в Русе.

На 30 май в 8.42 ч. е подаден сигнал в полицията за намерен труп на мъж, съблечен гол до кръста с наранявания по тялото в град Русе на ул. "Студен кладенец".

Извършен е оглед и е установена самоличността на лицето, 51 годишен мъж, живущ на адреса.

Причините за смъртта и телесните увреждания са в процес на изясняване. Образувано е досъдебно производство .


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Безплатни кардиологични прегледи

Продължава кампанията за профилактика на сърдечно-съдовите заболявания на УМБАЛ „Медика Русе“ през август .Безплатните скринингови прегледи при кардиолог и съдов хирург са в събота, като те ще се извършат на 10 и 24 август на адрес – ул. „Рига“ 35.  От тях могат да се възползват пациенти с проявена симптоматика или с установени заболявания. За целта е..

публикувано на 09.08.24 в 09:42

Приемат проекти за култура

Русенски творци могат да кандидатстват за безвъзмездна финансова помощ по три конкурсни програми на Националния фонд „Култура“, съобщават от общинската администрация в Русе. Отворени за кандидатстване са програмите “Любителско изкуство”, “Създаване” и “Фестивали”. Името на първата програма показва, че тя се фокусира върху развитието и..

публикувано на 09.08.24 в 09:07

Смесени патрули в небето

Наблюдение по въздух на границата между Румъния и България е в сила от днес. То ще се извършва с хеликоптер, предава Аджепрес, Румъния. Началото беше поставено от Териториалния инспекторат на граничната полиция в Гюргево, съобщава БТА.  “Ние, като членове на Шенгенското пространство, сме длъжни да предприемем и компенсаторни мерки и затова заедно..

публикувано на 09.08.24 в 08:43

Дезинфекция на Дунав мост

Като превенция срещу чумата по дребни преживни животни на Дунав мост при Русе се извършва дезинфекция на влизащите в България превозни средства. По-рано днес заместник областният управител Георги Георгиев инспектира системата за дезинфекция. От проверката стана ясно, че тя работи безпроблемно.  Целта на съоръжението е да осигури..

публикувано на 08.08.24 в 16:29

Домът е там, където е котката

Инициатива „Домът е там, където е котката“ започна русенското Сдружение „Дунавско сияние“. Проектът е по случай Световния ден на котката - 8 август и е насочен към полагане на реална грижа и защита на уличните бездомни животни в Русе, съобщават от местната администрация. В месеците август и септември ще бъдат сглобени 10 къщички. Те ще бъдат..

публикувано на 08.08.24 в 11:52

Сменят уличен водопровод

Поради започнали изкопни дейности във връзка с аварийна подмяна на водопровод по ул. „Чая“ в Русе, временно ще бъде затруднено движението по улицата, съобщават от вдодоснабдителното дружество в дунавския град.  В момента се извършва поетапна реконструкция на участък от водопровода по ул. „Чая“ от кръстовището с бул. „Цар Освободител“ до кръстовището..

публикувано на 08.08.24 в 08:17
Русенски университет

Тараклийският университет - част от РУ

Тараклийският държавен университет става структура на Русенския университет „Ангел Кънчев“ (РУ) според подписаното Споразумение между правителствата на България и Молдова. Това беше прието на днешното заседание на служебния кабинет. По този начин ще се даде възможност за достъп до българското висше образование на значителен брой молдовски граждани..

публикувано на 07.08.24 в 15:22