Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Нов шеф на криминалистите

2
Снимка: Личен архив

Главен инспектор Петър Ванев е назначен за началник на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ в Областната дирекция на МВР – Русе със заповед на министъра на вътрешните работи Младен Маринов.

До момента Петър Ванев заемаше длъжността началник група „Престъпления против собствеността“ в същия сектор и поема поста от главен инспектор Николай Кожухаров, който напусна системата на МВР. Награждаван е многократно за постигнати високи резултати в служебната си дейност, включително и колективна награда „Полицай на годината – 2007“, като служител в СДВР.


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Другата гледна точка за КОЦ - Русе

Напускането по взаимно съгласие на д-р Катерина Генова и д-р Людмил Станев е най-правилното решение за всички, дори и за тях. Това коментира управителят на Комплексния онкологичен център – Русе д-р Камен Кожухаров по повод оттеглянето на двамата лекари, заради обществен натиск и недоволство от пациенти и техни близки от лошото отношение..

публикувано на 28.01.20 в 15:59

Домашни компостери по проект

25 000 лева са отделени в бюджета на община Русе за купуване на домашни компостери. Това става по проект, с който се предоставят контейнери за домакинствата в малките населени места. Домашното компостиране се приема за най-полезния от екологична гледна точка начин за справяне с битовите биоразградими отпадъци, който е и икономически ефективен...

публикувано на 28.01.20 в 15:06

Кораб заседна край Белене

Украински тласкач с една баржа е заседнал в района на 564-и километър от река Дунав при Белене и е блокирал временно корабоплаването. В момента се извършват дейности по преместването му.  Два прага затрудняват корабоплването по река Дунав в българския участък, съобщиха от дирекция "Речен надзор" в Русе. Към момента фарватерът е временно затворен..

публикувано на 28.01.20 в 14:53

За чист въздух

Местната администрация в Русе кани гражданите на представянето и обсъждане работата на Временна комисия, която ще проучи причините за замърсяването на въздуха в дунавския град. Срещата ще бъде на 31 януари-  петък, от 17.30 ч. в зала „Св. Георги“. Целта на комисията е да проучи фактите и обстоятелствата, свързани със замърсяването, кои са..

публикувано на 28.01.20 в 12:37

Нов автомобил за патронажната грижа

Патронажната грижа в Русе получи нов автомобил. Той е 8-местен и ще се използва за мобилните здравно-социални услуги както в града, така и в малките населени места. В патрожната грижа в момента са обхванати 180 възрастни и хора с увреждания. Подготвят се документи за предоставяне на услугата на още 81 души. За тях грижи полагат лекар, медицински..

публикувано на 27.01.20 в 10:04
Снимката е илюстративна

Малък самолет падна край Бъзън

Малък самолет е паднал в гора при опит за кацане на частно летище в землището на русенското село Бъзън днес. На място бяха изпратени екипи на полиция, пожарна и две линейки. Пострадали са двамата пилоти на машината. Те са настанени в болница с леки травми и без опасност за живота. Мъжете са на възраст 52 и 41 години от Велико Търново и Горна..

обновено на 25.01.20 в 15:23

Нов автомобил за хора в нужда

Патронажната грижа в Русе получи нов автомобил. Той е 8-местен и ще улесни мобилните здравно-социални услуги, както в града, така и в малките населени места. В патронажната грижа в момента са обхванати 180 възрастни човека, включително и хора с увреждания. Подготвят се документи за предоставяне на услугата на още 81 души. По предварително..

публикувано на 25.01.20 в 13:38