Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Издирват отнесено от Дунав момче

Снимка: Община Силистра

Днес ще продължи издирването на момчето, което изчезна снощи във водите на река Дунав край Силистра. Румънските власти също са предупредени, че ще се извършват действия по издирване, като им е подадено и описание на лицето, в случай че тялото бъде открито на тяхна територия.

„Исканията за включване на водолази е добре да се направят от Гражданска защита или от Противопожарната служба, но те са ефективни, когато няма промяна във водните нива, а сега периодът е такъв, че нивото се променя. Движението на реката предполага, че ще има нулева видимост за водолазите“, обясни ръководителят на сектор „Гранична полиция“ в Русе комисар Димитър Чорбаджиев.

Инцидентът стана снощи около 20.00 ч. в района на доковете в края на Дунавската градина. Момчето е било на разходка с приятели по кейовата стена. То е скочило няколко пъти във водата и изплувало, но при последния скок не е успяло и е потънало. Предполага се, че детето е попаднало на подводно течение.

От миналата седмица река Дунав е с рязко повишено ниво и течението е много силно.

Образувано е досъдебно производство. Разпитани са свидетели, родители и приятели. Никой не е видял как момчето е скочило във водата, а са чули само звука от падането на тялото в реката и са видели как течението го отнася.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Цветна гирлянда по Дунав

Голяма цветна гирлянда пуснаха в Дунав от остров Чайка край Силистра, съобщава БТА. Ритуалът се извършва традиционно в памет на покойни местни моряци и деятели на водните спортове. Инициативата се нарича "Плуване към спомена", а с едноминутно мълчание беше почетена паметта на повече от 140 души. Даден бе и рибен курбан.  Организатори на проявата..

публикувано на 26.08.24 в 13:42

Арестуваха домашен насилник

Досъдебно производство за нанесена лека телесна повреда е образувано в РУ-Тутракан. Това съобщават от силистренската полиция. На 25 август около 09:45 часа в село Малък Преславец след подаден сигнал полицейски екип е установил 49-годишен, който наранил 29-годишна жена. Преди това двамата живеели на семейни начала. 

публикувано на 26.08.24 в 09:43

Къщичка на доброто

Благотворителна инициатива под наслов „Къщичка на доброто“ ще се проведе в Силистра. Организатори са Общинският съвет по наркотични вещества, Превантивният център по зависимости и  отдел „Образование, култура и спорт“ към общината. Целта на акцията е да подпомогне семейства в неравностойно положение.  От днес до 29 август от 10:00 ч. до 15:00 ч. на..

публикувано на 26.08.24 в 09:18

Храмов празник

С тържествена Света литургия храмовия си празник отбелязва днес, на 25 август, Арменската Апостолическа Църква "Света Богородица" в Силистра. Литургията ще започне в 11:00 часа и ще бъде водена от духовенството на храма.  След празничната служба църковното настоятелство организира курбан за здраве, на който са поканени всички миряни.  Събитието..

публикувано на 25.08.24 в 10:52

Празник на водните лилии

Празник на водните лилии ще се проведе днес в местността „Блато Малък Преславец” край река Дунав.  Това е 15-тото му издание и се организира от кметството и читалището в село Малък Преславец и Община Главиница.  40 състава с около 500 участници от 22 читалища ще представят фолклорна програма на сцената на събитието. Домакините обещават и чудесни..

публикувано на 24.08.24 в 09:04

Момиче пострада тежко при катастрофа

15-годишно момиче е пострадало при пътно произшествие около 22:00 часа снощи по пътя между Тутракан и село Шуменци. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР- Силистра.  Детето е пътувало в лек автомобил „Ситроен“, шофиран от 58-годишен водач, който изгубил управлението и колата се преобърнала извън пътното платно.  При удара момичето..

публикувано на 23.08.24 в 10:14

Нов метод за заплащане на паркиране

Престоят на общински паркинги в Силистра вече може да се заплаща и мобилно, съобщават от общинската администрация. Въведен е нов метод за заплащане на паркиране чрез ложение URBO Parking. Чрез него граждани и гости на града могат да заплащат онлайн синя зона, да избират период на престой, както и да получат удобства като запомняне на това къде е..

публикувано на 22.08.24 в 14:56