Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пиян блъсна паркирана кола

Снимка: Радио Шумен

63-годишен мъж предизвикал пътен инцидент в Шумен вчера по обяд.

Мъжът шофирал личния си "Форд" след употреба на алкохол по ул.“ Климент Охридски“ и ударил паркиран лек автомобил "Мазда" с благоевградска регистрация. Тест с дрегер отчел 1,46 промила алкохол в издишания въздух. Мъжът е дал кръвна проба за анализ.

Задържан бил за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен. Образувано е бързо производство.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Пожарната в Шумен на крак

Техническа неизправност в аспирацията на дюнерджийницата в Сити Център в Шумен е причината три пожарни автомобила да се отзоват на сигнала. Това видя репортер на Радио Шумен. Инцидентът е с минимални материални щети. Пожарникарите са отстранили повредата. Пострадали хора няма. Взети са по-сериозни мерки, тъй като става дума за търговски обект.

публикувано на 06.08.24 в 09:00

Планово без ток

Спирания на електрозахранването ще има днес (6 август) в Североизточна България заради ремонти и профилактика на съоръженията. В Шумен от 8,30 ч. до 16,30 ч. ток няма да има по улица „Сава Доброплодни“. В областта ток от 7 ч. до 17 ч. няма да има в Плиска, в част от Нови пазар и селата Енево, Стан и Зайчино ореше, от 9 ч. до 17 ч. – в..

публикувано на 06.08.24 в 08:29

Ветровит следобед

17 градуса е измерената в 6 ч. тази сутрин температура в Шумен, атмосферното налягане е 984 хектопаскала, влажността на въздуха е 89%. 17 градуса е и в Търговище, 20 – в Разград, 22 – в Силистра и Русе. Днес облачността ще е променлива, по-значителна ще е в следобедните часове. Главно тогава на места ще превали и прегърми, възможни са и градушки...

публикувано на 06.08.24 в 08:15

Тежка катастрофа отне живот

Водач на лек автомобил е загинал, а негов спътник е в тежко състояние след катастрофа, станала тази сутрин по пътя Шумен – Карнобат между Веселиново и разклона за Александрово. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР – Шумен.  По първоначални данни, колата с двамата се е движела зад тежкотоварен автомобил и се е ударила в задната част на камиона...

публикувано на 06.08.24 в 07:51

Социални екипи по селата

Нова социална услуга ще предлага община Шумен чрез дирекция „Социална политика и здравеопазване“, съобщават от местната администрация.  По предварително утвърден график през първата и третата седмица на август социални работници и здравни специалисти ще посетят 25 села в община Шумен, както и кварталите „Мътница“ и "Макак“.  Мобилните екипи ще..

публикувано на 05.08.24 в 15:42

Обновяват 13 училища

13 училища от Шуменска област ще получат финансиране за нови класни стаи по хуманитарни науки, география и икономика, технологии и предприемачество и за целодневна организация на учебния ден. Средствата са по Националната програма на Министерството на образованието „Осигуряване на съвременна, сигурна и достъпна образователна среда“. Финансиране..

публикувано на 05.08.24 в 13:37

Д-р Димитър Костов отново директор

Д-р Димитър Костов спечели нов тригодишен мандат за управление на Многопрофилната болница в Шумен. Конкурсът за директор и членове на Съвета на директорите на областната болница бе проведен от Министерство на здравеопазването.  „Най- важното за МБАЛ- Шумен са кадрите, да задържим добри специалисти и да няма текучество, защото областната болница е..

публикувано на 05.08.24 в 12:40