Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Най-добрите секачи

3
Снимка: СИДП

Отборът на Североизточното държавно предприятие (СИДП) се класира на четвърто място на провелото се в края на миналата седмица Национално състезание за най-добър секач 2019. Надпреварата бе организирана от ръководството на Учебно-опитно горско стопанство „Петрохан“.

В индивидуалното класиране Мехмед Терзийски от предприятието стана втори в най-трудната дисциплина – поваляне на дърво. В още четири дейности – смяна на верига, комбинирано рязане, прецизно рязане и кастрене на дърво, мериха сили деветте отбора, които се включиха в състезанието.

Ръководител на отбора на СИДП беше зам.-директорът на Държавното горско стопанство-Омуртаг инж. Ваиз Кимов. Според него, тимът на Североизтока се е представил много добре, но момчетата ще трябва да тренират още, за да достигнат отбора на УОГС „Петрохан“, който се класира на първо място.


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Всичко за боклука - на светло

Инвестиционното намерение за изграждане на завод за пелети от преработка на отпадъци в кв. “Дивдядово, е забулено в тайнственост и за него няма реално следи в никоя институция. Това заяви председателят на гражданската платформа "Изправи се.бг" Мая Манолова. По-рано днес тя се срещна с представители на учредената Гражданска инициатива против..

публикувано на 24.01.20 в 15:08

Нов дом в Германия

21 кучета и 12 котки напуснаха днес Общинския приют "Тонка Петрова" в Шумен и отпътуваха за Германия. Там ги очакват новите им стопани. Това съобщават от приюта на страницата си във Фейсбук. "Когато намираш удоволствие и удовлетворение от това, което вършиш, това не е работа, а призвание!", са написали хората, които се грижат за бездомните животни в..

публикувано на 24.01.20 в 13:38

Дебне и инфлуенца

Забранява се отглеждането на открито на домашни птици от всички видове във връзка с болестта инфлуенца по птиците, стана ясно на заседанието на Областната епизоотична комисия в Шумен. Заповедта е на изпълнителния директор на Българската агенция по безопасност на храните от 23 януари. Не се допуска и  провеждането на изложби и пазари за птици...

публикувано на 24.01.20 в 12:53

Благотворителен турнир за Ангел

Благотворителен детски турнир по тенис организира клуб „Шуменец“ в събота. Събраните средства от такси за участие ще отидат за лечението на малкия Ангел Петров от Шумен. Срещите ще се играят от 9:00 до 14:00 ч. в спортната зала на Военното училище. „Очакваме в турнира да се включат между 30 и 40 деца. Те са на възраст от 5 до 14 години. Участниците..

публикувано на 24.01.20 в 11:04

Пипнаха избягалия арестант

28-годишният Емил Невенов Великов, който избяга от сградата на Областната дирекция на МВР в Разград на 14 януари 2020 г., е арестуван късно снощи. Това съобщиха от полицията. Той бе обявен за общодържавно издирване. При полицейска операция около 21.30 ч. снощи избягалият мъж е хванат на около километър и половина от село Острово в посока..

публикувано на 24.01.20 в 10:40

Печка подпали апартамент

Десет сигнала за произшествия са постъпили през последните 24 часа в Областната дирекция на МВР - Шумен. Снощи огнеборците са гасили пожар в апартамент на ул. „Цар Освободител“ в Нови пазар. Причината е оставена без надзор включена вентилаторна печка. Унищожено е домашно имущество. Останалите пожари са били в два контейнера за смет, на отпадъци в..

публикувано на 24.01.20 в 10:08
Мая Манолова

Мая Манолова с приемна в Шумен

Сигнал за изграждане на завода за отпадъци до шуменския квартал Дивдядово доведе Мая Манолова в Шумен. В 12:00 часа днес председателят на гражданската платформа "Изправи се.БГ" ще се срещне с представители на Инициативния комитет на квартал Дивдядово по повод строежа на завода. В 13:30 часа Манолова ще даде пресконференция за медиите в..

публикувано на 24.01.20 в 06:13