Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Онлайн калкулатор за превозвачи

Снимка: desant.net

Разработен е специален онлайн калкулатор, с който всеки превозвач може да изчислява разхода си за преминаване по определен маршрут. Това стана ясно при представяне готовността за въвеждането на тол системата, предава БГНЕС.

По предложение на превозвачите, на 16 август ще започне реалното тестване на системата на терен, а до месец-два се очаква да станат ясни и крайният ѝ обхват и тарифите. Първоначално в обхвата на системата ще влязат не повече от 6 хил. километра от пътната мрежа на страната, предимно транзитните коридори – магистралите, пътищата от първи клас и частично от втори. За различните пътища ще има и отделно тарифиране.

За надеждното функциониране на системата вече е изградено Национално тол управление, където общо 629 служители работят в специално оборудвани помещения – диспечерски пункт, стая за контрол, кол-център и други.

Първото заседание на създадения от парламента Обществен съвет по въвеждането на тол системата ще се проведе на 5 юли в МРРБ. На 3 юли пък ще бъде проведена нова среща с превозвачите, на която ще бъдат обсъждани тарифите.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Адреси без ток

Поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия в Разградско, от 09:00 ч. до 16:30 ч. днес ще бъде прекъснато електрозахранването в района на с. Голям извор – улиците: "Еделвайс", "Левски", "Рила", "Арда", "Маршал Толбухин", "Витоша", "Гагарин" и "Марица". От 09:00 ч. до 16:00 ч. няма да има ток..

публикувано на 19.02.20 в 07:00

Топъл 19 февруари

Между 6 и 9 градуса бяха измерените температури в 5.00 ч. сутринта. В Шумен духа слаб северозападен вятър. Облачно е, атмосферното налягане е 995 хектопаскала, а относителната влажност на въздуха – 78%. През деня ще има значителна облачност, но почти без валежи. През нощта се очаква от запад да завали дъжд. Вятърът ще е слаб, сутринта от север...

публикувано на 19.02.20 в 06:33

Слова на Левски в парка

Пейки с мисли на Апостола са монтирани в центъра на Исперих в навечерието на 147-та годишнина от гибелта на Васил Левски. Идеята е на Общинската администрация в Исперих, които монтираха пейки в градинката край паметника на героя. Община Исперих изказва и искрени благодарности на Георги Деков, главен уредник „Художествен отдел“ в Историческия музей –..

публикувано на 18.02.20 в 17:25

Затварят част от път за час

Утре - 19 февруари, от 15 ч. до 16 ч., ще бъде ограничено движението по пътя София – Варна в участъка от Търговище при 228-ми км до пътен възел „Белокопитово“ при 258-ми км. Спирането на трафика е за извършването на взривни работи, свързани с изграждането на участъка от АМ „Хемус“ между Буховци и Белокопитово.   Превозните средства ще..

публикувано на 18.02.20 в 16:28

Две села без вода

Шуменските села Пет могили и Векилски остават без вода днес. Спирането на водоподаването е във връзка с аварирал помпен агрегат в дълбок сондаж „Пет могили” и извършване на аварийно-възстановителни работи, съобщиха от ВиК дружеството в града.

публикувано на 18.02.20 в 07:10

Адреси без ток

Разград В периода до 21.02.2020 от 09:00 ч. до 16:30 ч. , поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: с. Голям извор - улиците "Еделвайс", "Левски", "Рила", "Арда", "Маршал Толбухин", "Витоша", "Гагарин" и "Марица". В периода до..

публикувано на 18.02.20 в 06:22

Топъл февруарски вторник

Днес ще бъде предимно слънчево и почти тихо, но сутринта главно около водните басейни ще има условия за ниска слоеста облачност или мъгла. Следобед над северните райони ще се появи слаб северозападен вятър. Преобладаващите максимални температури ще са между 9 и 14 градуса. За района на Шумен очакваната максимална температура ще е около 14 градуса.

публикувано на 18.02.20 в 05:53