Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Онлайн калкулатор за превозвачи

Снимка: desant.net

Разработен е специален онлайн калкулатор, с който всеки превозвач може да изчислява разхода си за преминаване по определен маршрут. Това стана ясно при представяне готовността за въвеждането на тол системата, предава БГНЕС.

По предложение на превозвачите, на 16 август ще започне реалното тестване на системата на терен, а до месец-два се очаква да станат ясни и крайният ѝ обхват и тарифите. Първоначално в обхвата на системата ще влязат не повече от 6 хил. километра от пътната мрежа на страната, предимно транзитните коридори – магистралите, пътищата от първи клас и частично от втори. За различните пътища ще има и отделно тарифиране.

За надеждното функциониране на системата вече е изградено Национално тол управление, където общо 629 служители работят в специално оборудвани помещения – диспечерски пункт, стая за контрол, кол-център и други.

Първото заседание на създадения от парламента Обществен съвет по въвеждането на тол системата ще се проведе на 5 юли в МРРБ. На 3 юли пък ще бъде проведена нова среща с превозвачите, на която ще бъдат обсъждани тарифите.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е илюстративна

Ограничават движението на ТИР-ове над 20т.

Поради очакваните високи температури от над 35 градуса ще бъде ограничено движението на камиони над 20 т по пътни участъци на територията на областите Русе, Шумен, Велико Търново, Търговище, Разград и Силистра от 13:00 ч. до 21:00 ч. днес. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура". В област Русе ще бъде ограничено..

публикувано на 14.07.24 в 08:32

Доналд Тръмп е ранен, след стрелба

Бившият американски президент и настоящ кандидат за поста Доналд Тръмп е ранен в ухото след стрелба срещу него на митинг в Пенсилвания.   Нападателят, който е убит от агенти на Сикрет Сървис, е стрелял няколко пъти, като освен бившия президент, улучва и зрители на митинга. Един човек от публиката е загинал, има още двама сериозно ранени. Тръмп е..

публикувано на 14.07.24 в 07:33

До 40 градуса днес

И днес остава слънчево, още по-горещо от вчера, на много места отново с температури около и по-високи от досегашните максимуми за 14 юли. Сутринта ще е почти тихо, по-късно ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток, по морския бряг следобед подсилен от бриз. Максимални температури между 35° и 40°, по Черноморието от 30° до 35°, за Шумен..

публикувано на 14.07.24 в 07:04

Етноритми огласиха Бъзън

Фестивалът "Етноритми - бит и култура" събра стотици участници от цялата страна. Той стартира в 10:00 ч. на открита сцена в центъра на русенското село Бъзън, където 40 самодейни фолклорни състава и близо 400 участници от различни етноси представят своите изпълнения. Кулминацията на събитието ще бъде в 18:30 ч., когато на сцената ще излязат русенският..

публикувано на 13.07.24 в 14:15

Заради жегата спират движението на камиони

Заради високите температури между 13:00 ч. и 21:00 ч. днес ще бъде ограничено движението на камиони над 20 тона по пътни участъци в областите Русе, Шумен, Велико Търново, Разград и Силистра заради очакваните високи температури, съобщиха от Агенцията "Пътна инфраструктура".  В област Русе ще бъде ограничено движението на тежкотоварни камиони..

публикувано на 13.07.24 в 10:18

Червен код за опасност от пожари

Оранжев код за опасни горещини е обявен за днес в цялата страна. Очакват се максимални температури между 35 и 40 градуса. Червен код за опасност от пожари е обявен в 21 области на Северна и Южна България, а за Централна и Източна България е в сила оранжев код. От Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" предупреждават..

публикувано на 13.07.24 в 08:25

Горещо и в събота

Между 18 и 22 градуса бяха температурите в 6:00 ч. тази сутрин в Североизточна България. В Шумен са измерени 20 градуса, атмосферното налягане е 986 хПа – близко до средното за юли, слабо ще се колебае, а относителната влажност на въздуха - 67%. И днес ще е предимно слънчево, с временни увеличения на облачността. Ще духа слаб северен, следобед..

публикувано на 13.07.24 в 07:23