Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Безплатно преглеждат 500 деца

Близо 500 деца ще преминат профилактични прегледи днес в Силистра от специалисти от „Пирогов“. Прегледите са в рамките на Националната програма „Детско здраве - Пирогов“. Близо 300 от малчуганите са били записани днес в рамките на около 2 часа. "Ние за първи път сме в Силистра, на доброволни начала. Идеята е да направим едни високоспециализирани профилактични прегледи на деца, които имат нужда", каза изпълнителният директор на УМБАЛ „Пирогов“ проф. Асен Балтов. Специалисти по УНГ, травматология, хирургия, урология, неврохирургия, кардиология и офталмология ще приемат малчуганите в кабинетите на Диагностично-консултативния център в крайдунавския град.

След профилактичните прегледи в Силистра данните ще бъдат обобщени, на базата на които ще се направят изводи за нивото но детската заболеваемост, каза още проф. Балтов. 


ВИЖТЕ ОЩЕ

Тийнейджър в гонка с полицията

19-годишен без книжка, опитал да избегне полицейска проверка, е установен от служители на Районното управление в Силистра. Вчера по ул. „Илинден“ в село Калипетрово младежът не изпълнил полицейско разпореждане да спре с автомобила си „Ауди“, а продължил да шофира, после изоставил колата и избягал. След като за кратко време бил установен, се..

публикувано на 26.01.21 в 10:30

Ранен при трудова злополука

69-годишен мъж е пострадал при трудова злополука, станала вчера в зърнобаза в село Ситово, съобщават от Областната дирекция на МВР в Силистра. Мъжът паднал от стълба, опряна на товарен автомобил, и изгубил съзнание. Настанен е в МБАЛ - Силистра. За случая е уведомена е Инспекцията по труда. Образувано е досъдебно производство.

публикувано на 26.01.21 в 09:55

ДПС стяга редиците

Движението за права и свободи е готово за предстоящите парламентарни избори и се придържа към програмата си за ускорено и догонващо развитие с ясна визия за развитието на страната. Това съобщиха от областната организация на партията в Силистра. Анализ на реалната политическа обстановка в региона е направен на работна среща с участието на..

публикувано на 25.01.21 в 14:22

Иззеха нелегални цигари

Голямо количество незаконни цигари са иззети при специализирана полицейска операция за противодействие на съхранението и разпространението на акцизни стоки без бандерол. Тя е проведена от служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при Областната дирекция на МВР в Силистра с участието и на служители на..

публикувано на 25.01.21 в 12:11

Разкриха измама с дърва

Горски служители от Регионална дирекция по горите - Русе спряха дейността на обект за съхранение и преработка на дървесина в Тутракан.  Мярката е предприета след направена проверка по сигнал, при която горските служители установили несъответствия във въведените данни в регистрите.  При преглед на превозните билети..

публикувано на 22.01.21 в 14:11

Асистентска подкрепа и в Силистра

Нова социална услуга "Асистентска подкрепа" ще предлага Община Силистра. Започва прием на кандидати за потребители. Специализираната услуга включва подкрепа в домашна среда за самообслужване, движение и придвижване, изпълнение на ежедневни и домакински дейности от битов характер, комуникация, осъществяване на социални контакти и включване в живота..

публикувано на 21.01.21 в 11:30

Обир на пари и злато

Златни накити, 500 лева и 2000 лири стерлинги са откраднати от частен дом в село Голеш, съобщават от Областната дирекция на МВР в Силистра. По данни на собственика, кражбата е извършена от дома му от неустановена дата до 20 януари. Накитите и парите са били в метална касетка, която липсва. Силистренски полицаи са извършили оглед на адреса...

публикувано на 21.01.21 в 09:57