Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Планово без ток днес

Снимка: Радио Шумен

Част от Разград ще е без електрозахранване днес поради профилактика на съоръженията. От 8,30 ч. до 16,30 ч. ток няма да има по улиците „Каймакчалан“, „Петра“, „Бабуна“, „Поборническа“, „Руен“, „Лозенград“, „Битоля“, „Иглика“, „Китка“, „Петрова нива“, „Чаталджа“, „Перистър“, „Априлско въстание“, „България“ и „Антим I“. Временни смущения са възможни в северната част на града.

В областта ще има и оперативни превключвания. По тази причина от 9 ч. до 9,30 ч. временни прекъсвания в електроподаването се очакват в селата Медовене, Брестовене, Острово, Липник, Просторно, Киченица и Топчии.

Неотложни ремонти се правят по мрежата в Шумен. От 8 ч. до 9 ч. и от 16 ч. до 17 ч. ще има временни смущения в Индустриалната зона в квартал „Тракия“, както и във вилните зони Байчов кладенец, Под манастира, Чашка и Овчарници.

В областта от 8,30 ч. до 9 ч. и от 16,30 ч. до 17 ч. прекъсвания на захранването за кратко са планирани във Върбак, Панайот Волов, Тимарево, Хитрино, Близнаци, Страхилица, Белокопитово, Струйно, Развигорово, Длъжко, Звегор, Тервел, Трем, Единаковци, Байково, Добри Войников, Деница, Боян, Капитан Петко и Черна.

Пълната информация може да откриете тук.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Грамота от министъра

Благодарствена грамота от името на министъра на отбраната Красимир Каракачанов получи областният управител на Разград Гюнай Хюсмен. Грамотата бе връчена на 20 февруари   от началника на Военното окръжие подполковник Диян Желев, съобщават днес от областната управа. Министърът награждава областния управител на Разград за активно участие и..

публикувано на 21.02.20 в 11:07

Внук рани баба си

Сигнал за домашно насилие е получен на 20 февруари на тел.112, съобщават от Областната дирекция на МВР в Разград. На място в частен дом в село Гецово е установено, че 19-годишен младеж е причинил лека телесна повреда на 74-годишната си баба. Извършителят е задържан. При обиск у него и при огледа на помещението в къщата е открита зелена тревиста..

публикувано на 21.02.20 в 11:03

Мъж открадна спортни дрехи

37-годишен мъж от Разград е задържан за кражба от спортен магазин. Днес по обяд мъжът влязъл в търговския обект, държал се агресивно, взел дрехи от рафт в магазина и излязъл, без да ги заплати. Изплашената продавачка сигнализирала в полицията за случилото се. Малко по-късно извършителят на деянието е установен от служителите на реда. Намерени..

публикувано на 20.02.20 в 17:11

Обновиха детска градина

Откриха ремонтираната Детска градина „Славейче“ в ж.к. Орел“ в Разград. Извършени са ремонти за близо 360 000 лв. Направена е нова хидроизолация на покрива, изградена е инсталация за топла вода и са монтирани 18 слънчеви колектора. Старите чугунени радиатори на отоплителната инсталация са подменени с панелни. Монтирани са енергоспестяващи..

публикувано на 20.02.20 в 15:18

Под стража след поредна кражба

45-годишен мъж е задържан под стража по обвинение заради кражба на мотоциклет. Мярката е взета с определение на Разградския районен съд по искане на Районната прокуратура. Мъжът е бил привлечен към наказателна отговорност от Районната прокуратура в Разград вчера като съпричастен към две деяния и задържан до 72 часа с цел довеждането му днес пред..

публикувано на 20.02.20 в 14:04

Прокуратурата погна насилниците от Кубрат

Наблюдаващ прокурор от териториалното отделение в Кубрат на Районната прокуратура в Разград е разпоредил проверка по сигнала за физическо насилие на две малолетни момчета над 17-годишно момиче. Сигналът е подаден на 18 февруари от директора на училище „Христо Ботев“ в Кубрат. Две ученички са уведомили директора, че в интернет се разпространява..

публикувано на 19.02.20 в 11:25

Момче преби беззащитно момиче

„Сформиран е екип от специалисти, започваме работа и с трите деца, участници в клипа с насилие в Кубрат“. Това каза за Радио Шумен Росица Калинова, ръководител на дирекция „Социално подпомагане“ в лудогорския град. Битото 17-годишно момиче е в добро състояние, прегледано е и освидетелствано от лекар. С него от вчера работи и психолог. Издирени и..

публикувано на 19.02.20 в 09:39