Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Светлина на зебрите

Снимка: БГНЕС

Започна поставянето на осветление на 13 пешеходни пътеки в Търговище. Те се намират на натоварени улици и булеварди,  слабо осветени са или са в близост до детски и учебни заведения, съобщават от общинската администрация.

Днес екип на фирмата, с която Община Търговище има сключен договор за изпълнение, работи в района на кръстовището на улиците „Антим I“ и „Трапезица“. Там трябва да бъде монтиран уличен стълб с две лампи, които да осветяват пешеходната пътека в непосредствена близост до детска градина № 1 „Веселушко“.

Осветени ще бъдат също пешеходните пътеки на улица „Трети март“ до Археологическия музей, улица „Стефан Куцаров“ до детска градина № 3 „Здравец“, булевард „Митрополит Андрей“ до Професионалната гимназия по земеделие и улица „Богомил“ до I Средно училище „Свети Седмочисленици“. Осветление ще бъде монтирано и на пешеходните пътеки на кръстовищата на улиците, „Бяло море“ и „Скопие“, „Кюстенджа“ и „Епископ Софроний“, „Пирин“ и „Беласица“, „Сливница“, „Каблешков“ и „Георги Сава Раковски“, „Вит“ и „Александър Стамболийски“, „Капитан Данаджиев“ и „Морава, „Опълченска“, „Георги Сава Раковски“ и „Александър Стамболийски“, и „Бяло море“ и „Радецки“.

Местата, където ще бъде поставено осветление, са определени след извършени оглед и оценка от експертна комисия от Община Търговище. Локациите са одобрени и от Комисията по транспорт и безопасност на движението към Общината. В капиталовата програма на Общината за 2019 г. са заложени 25 000 лв. за изграждане на улично осветление.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Светлинно шоу с дронове

Тържествата за празника на Търговище ще започнат в 9.30 ч. на 14 май с ритуал за издигане на знамената на площад „Свобода“. Ще участват духовият оркестър към Общината, мажоретният състав към Центъра за младежки дейности и инициативи и знаменосци от II СУ „Проф. Н. Маринов“. В 10.00 ч. ще се проведе тържественото заседание на Общинския съвет, на..

публикувано на 05.05.21 в 14:16

Медик стана почетен гражданин

Д-р Стела Георгиева, ръководител на отделение „Инфекциозни болести“ в Многопрофилната болница, е новият почетен гражданин на Търговище. Това решиха общинските съветници на заседанието си днес. „Номинацията е за приноса й към здравеопазването в общината в условията на пандемията от COVID-19 и дългогодишната й безукорна работа за спасяването на живота..

публикувано на 29.04.21 в 15:43

Спасиха щъркел в беда

Служители на ДГС - Омуртаг спасиха ударен от камион щъркел, съобщиха от североизточното държавно предприятие. В 20.00 часа снощи експерт от РИОСВ е подал сигнал за бедстваща птица до директора на стопанството инж. Красимир Николов. Част от горските веднага са се насочили към указаното място, но не успели да открият щъркела. Рано тази..

публикувано на 29.04.21 в 09:44

Разследват убийство на жена

Убийство разследват в Търговище, съобщиха от полицията. Тялото на 64-годишна жена е намерено в дома ѝ в търговищкото село Драгановец около 14 ч. на 27 април. При извършения оглед на местопроизшествието полицаите установили, че починалата жена е с черепно-мозъчна травма. Тялото ѝ е откарано в МБАЛ - Търговище за аутопсия. По случая е образувано..

публикувано на 28.04.21 в 11:24

Обраха къщата на англичанин

Взломна кражба в къща, собственост на чуждестранен гражданин, разследват в РУ - Попово. Това съобщават от търговищката полиция. За времето от 26 март 2021 г. до 26 април 2021 г. неизвестен извършител чрез повреждане на входна врата е проникнал в къща в поповското село Ломци, собственост на 63-годишен поданик на Кралство Великобритания...

публикувано на 27.04.21 в 12:17

Пръскат срещу кърлежи

Започва третирането против кърлежи на тревните площи в Търговище, информират от местната администрация. Община Търговище е възложила дейностите на специализирана фирма. Приоритетно се обработват детските площадки. Третирането там трябва да приключи до средата на седмицата. На следващ етап ще бъдат обработени всички паркове и места за отдих в..

публикувано на 26.04.21 в 13:08

Две по десет години за убийство

Две присъди от по 10 години затвор са получили баща и син, убили свой съсед. Това съобщават от апелативната прокуратура във Варна.  75-годишният баща и 43-годишният му син бяха осъдени да търпят наказанията си „лишаване от свобода" при строг режим за убийството, извършено през 2019 година в търговищко село. До произшествието се стигнало, след като..

публикувано на 26.04.21 в 12:58