Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Виртуални влакове

Снимка: БДЖ

Разписанието на БДЖ вече е видимо и в Google maps. При задаването на конкретен маршрут на територията на България в интернет платформата упътвания за придвижване се получават и за пътуване с влак, което разширява възможностите при избора на подходящо транспортно средство, съобщават от БДЖ.  Информация за потребителя за пътуване с влак в картовата услуга е налична, след като в основното меню е посочен конкретен маршрут с железопътен транспорт.

Още през февруари екипът на БДЖ стартира кореспонденция за включването на националния железопътен превозвач като възможност за превоз, а през март се сключи лицензирано споразумение с Google maps за предоставяне на данни за разписанието на влаковете. Поради мащабите на данните за разписанието се изискваше време за тестване от тяхна страна.


ВИЖТЕ ОЩЕ

България - в чакалнята на еврозоната

България и Хърватия бяха приети във валутния механизъм ERM II, който e предшественик на приемането на двете държави в еврозоната и еврото, се казва в съобщение на Европейската централна банка (ЕЦБ). Централният курс на българския лев в т.нар. "чакалня на еврозоната" е определен на 1,95583 спрямо еврото (колкото е фиксирания курс на БНБ), докато..

публикувано на 10.07.20 в 20:27

Инвалидните пенсии без прекъсване

Няма да има прекъсване на изплащането на инвалидните пенсии. Още следващата седмица парламентът ще гласува удължаване с два месеца на ТЕЛК-решенията, които изтичат по време на епидемичната обстановка. Това увери председателят на здравната комисия Даниела Дариткова от ГЕРБ. На брифинг в Народното събрание Даниела Дариткова каза, че..

публикувано на 10.07.20 в 14:39

Затварят старческите домове

Социалните услуги от резидентен тип в страната ще бъдат затворени до 15 юли, съобщават от Министерството на труда и социалната политика. Това са центровете за настаняване от семеен тип, защитените жилища и специализираните институции за пълнолетни и възрастни хора. В тях няма да се допускат свиждания. Близките на настанените ще могат да..

публикувано на 10.07.20 в 12:08

Борисов за акцията "Росенец": Артисти

Случилото се на „Росенец“ е добре обмислен сценарий, който иска да попречи на европейския път на България. Христо Иванов действа заедно с президента Румен Радев, който контролира охранителите от НСО. Това заяви премиерът Бойко Борисов на извънреден брифинг. Президентът Румен Радев носи еднолично отговорност с назначаването на директора на НСО...

публикувано на 10.07.20 в 10:00

Слънчево и топло

Днес ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб източен вятър, по Черноморието до умерен от изток-североизток. Максимални температури между 29 и 34, по Черноморието с 3-4 градуса по-ниски, за Шумен около 29.

публикувано на 10.07.20 в 07:20

Без ток днес

  Профилактика, ремонти и обслужване на съоръженията за доставка на електроенергия ще са причина за спиране на тока в населени места на Североизтока и днес, 10 юли.  В Разградска област от 8:30 до 16:30 ч. ще бъде прекъснато електрозахранването в част от Исперих, от 8:30 до 17 ч. – в района на село Дряновец, а от 9 до 16:30 ч. – в част от..

публикувано на 10.07.20 в 07:16

Рекорден брой заразени с COVID-19

Единадесет са новорегистрираните случаи на коронавирус в Североизтока за денонощието. Шест са в Русе, по два в Разград и Търговище и един в Силистра. За последните 24 часа в страната са заразени 330 човека, при направени 3 686  PCR теста. С тях общият брой на заразените в страната достига 6 672 души, от които активни са 3 181. Това показват..

публикувано на 10.07.20 в 07:13