Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Парите за скаутите

Снимка: Радио Шумен

Правната комисия към Общинския съвет в Шумен да обсъди върнатото от областния управител проф. Стефан Желев решение за финансиране на скаутския клуб „Мадарски конник“. Това решиха на днешното си заседание членовете на Постоянната комисия по младежки дейности и спорт. Според областния управител, това, че съветниците са подкрепили искането за целево финансиране на дейността на скаутския клуб с 14 000 лева, е незаконосъобразно, защото противоречи на  разпоредбите на Административно-процесуалния кодекс.  Според общинския съветник и член на УС на скаутския клуб Добромир Драев, мотивите на проф. Стефан Желев са неоснователни.

"Сдружението е регистрирано по Закона за физическите лица, но в Министерството на младежта и спорта като младежка организация. И в този връзка считам, че допълнителният мотив на областния управител не кореспондира с действителността. Ако се окаже, че този акт е незаконосъобразен и е приет с решение на Общинския съвет, би следвало тогава да зададем един въпрос. Колко от актовете на Общински съвет - Шумен за последните 4-8-12-16 години са законосъобразни", каза Добромир Драев.

За три години скаутският клуб „Мадарски конник“ е получил над 70 000 лева от Община Шумен. На сесията през май отчетът на младежката организация предизвика остри реплики между общинските съветници. Те поискаха пълен отчет за това как са изразходвани средствата. Тогава стана ясно, че клубът не е представил отчет за 2018 година.

 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Милион за ученическия стадион

Символична първа копка на реновирането на ученическия стадион "Цоньо Василев" направиха кметът на община Шумен Христо Христов и изпълнителният директор на Българския футболен съюз Борислав Попов. Размерът на инвестицията по предварителни изчисления е 950 000 лв. без ДДС, а парите ще дойдат от програма на УЕФА. Първа копка на ученическия стадион..

публикувано на 02.09.24 в 14:09

ЦИК заседава за двете ДПС-та

Вече повече от три часа регистрацията на партиите в ЦИК за поредните парламентарни избори не може да започне, а комисията заседава извънредно. Причината - спорът около двете фракции на ДПС - около Ахмед Доган и Делян Пеевски - кой трябва да се регистрира първи. Входът на Централната избирателна комисия е блокиран от кордон жандармеристи и..

публикувано на 02.09.24 в 13:15

Удари в главата

50-годишен мъж от село Ясенково бил задържан в полицейския арест в Шумен след побой на 48-годишната си съпруга. Това съобщават от полицията.    Сигналът е приет малко след 18:00 часа на 31 август. Мъжът удрял жена си в главата. Към адреса на ул. “Ген. Драгомиров“ бил насочен полицейски екип.  Мъжът бил установен малко по-късно и задържан. По..

публикувано на 02.09.24 в 11:19

Първа копка на ученическия стадион

Символична първа копка на реновирането на ученическия стадион "Цоньо Василев" ще направят днес кметът на община Шумен Христо Христов и изпълнителният директор на Българския футболен съюз Борислав Попов.  Радио Шумен припомня, че в средата на август беше подписан договор за обновяване и модернизиране на спортното съоръжение, което се предоставя..

публикувано на 02.09.24 в 09:07

Полицейски началници на срещи

Началниците на полицейските управления в Шуменска област ще проведат срещи с жителите на малките и отдалечени населени места през септември.  Началникът на РУ- Шумен гл. инсп. Илиян Николов ще се срещне с жителите на село Близнаци на 25 септември в 11:00 часа в сградата на кметството.  На 18 септември в 11:00 часа началникът на РУ- Велики..

публикувано на 02.09.24 в 08:50

Солна стая в Каспичан

Солна стая откриват днес от 13:00 часа в град Каспичан, съобщават от общинската администрация. Тя се намира на втория етаж в сградата на поликлиниката.  Според специалистите, халотерапията подпомага лечението и превенцията на дихателни проблеми като астма, бронхит, алергии и хроничен бронхит. Подсилва имунната система и подобрява състоянието на..

публикувано на 02.09.24 в 08:47

Седмична прогноза за времето

През периода 2-8 септември облачността ще е променлива, най-често сутрин намаляваща до слънчево време, а през втората половина от деня с развитие на купеста и купесто-дъждовна облачност.  На места ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Вятърът ще е слаб до умерен със северна компонента.  Минималните температури най-често ще са 15°-20°,..

публикувано на 01.09.24 в 16:37