Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Европа идва в Шумен

Снимка: kmeta.bg

Шумен е част от градовете, през които ще премине информационното турне на Представителството на ЕК в България. То се провежда под мотото „ Аз и Европейският съюз“.

Днес между 17 и 20 ч. срещу кино „Херсон“ в града експерти от представителството ще отговарят на въпроси на граждани. „Идеята е да имаме пряк контакт с хората“ , заяви за радио Шумен Никола Миладинов, съветник „Преса и медии“ в Представителството на ЕК в България.

"Нашите екипи са подготвени да отговарят по всички възможни аспекти от работата на Европейската комисия и Европейския съюз като цяло. За нас е важно да информираме за възможностите младите, например къде и как да пътуват и да подобряват образованието си. Или да дадем полезни контакти на хората, които търсят финансиране за своя бизнес и за фирмата си. Сигурен съм, че всеки може да зададе въпрос, който го интересува и да получи адекватен отговор", посочи той.

В рамките на информационната кампания в Шумен ще се проведат и редица интерактивни игри, които ще изпитат познанията на посетителите за Европа.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Заплаха с пистолет на пътя

20-годишен младеж отправил заплахи с газов пистолет, докато шофира в Шумен, а по-късно при проверка намериха в колата му и боеприпаси и електрошок. Това съобщава шуменската полиция. Инцидентът е станал снощи около 22:40 часа на ул. „Марица“ в областния град. 20-годишен мъж от село Сушина при управление на лек автомобил „БМВ“ е насочил..

публикувано на 23.07.24 в 11:00

Разчистват след бурята в Нови пазар

Силна буря удари снощи Нови пазар. След пороя кметът Георги Георгиев е обходил голяма част от града със служители на Общинското предприятие „Нови пазар“. Набелязани са мерки за възстановяване на щетите от силния вятър. От сутринта служители на ОП „Нови пазар“ почистват прекършени клони, режат паднали дървета и освобождават пешеходните зони и улични..

публикувано на 23.07.24 в 10:37

Подготвят яслена група в „Братя Грим“

Да бъде разкрита яслена група в шуменската детска градина „Братя Грим“. Това поиска директорката на детското заведение Евгения Михова от Общинския съвет към община Шумен.  Предложението в градината в квартал "Тракия" да бъдат отглеждани деца от 10-месечна до тригодишна възраст е постъпило на 4 юли в администрацията. Посочено е, че ще бъдат спазени..

публикувано на 22.07.24 в 17:20

Умуват новата такса смет

Експертна комисия изготвя математическите модели на новата такса за битови отпадъци в община Шумен. Принципът, който трябва да бъде спазен от всички общини през 2025 г., е замърсителят плаща. Досега водещият показател бе данъчната оценка на имота. Шуменската администрация обаче трудно може да следи колко души обитават дадено жилище и какъв отпадък..

публикувано на 22.07.24 в 15:27

21 селища на воден режим

С още две е увеличен броят на населените места в Шуменско, които са на воден режим. Това показва справка в сайта на ВиК дружеството, където са посочени и схемите, по които се осигурява вода.  Едното село е Ловец от община Върбица, в която по график вода се подава също в града и други три селища – Конево, Станянци и Чернооково.  В списъка за..

публикувано на 22.07.24 в 14:23

Отиде си ветеран столетник

Почина последният ветеран от Втората световна война в област Шумен редник Никола Пенчев, информират от Военното окръжие.  Никола Пенчев е роден на 8 декември 1921 г. в село Згориград, Врачанско. На 25-годишна възраст се преселва със семейството си в с. Златна нива, община Каспичан, където живее до сетния си дъх заедно с дъщеря си. Носител е на..

публикувано на 22.07.24 в 13:00

Разширяват зоопарка в Шумен

Петима души се грижат за животните в шуменския зоопарк. Това обяви по време на комисията по бюджет и финанси ръководителят на общинското предприятие „Паркове и обредна дейност“ Сергей Стойков.  В докладна на зам.-кмета Десислава Петрова се предлага разкриването на специално звено към общинското предприятие, което да отговаря само за зоокъта в парк..

публикувано на 22.07.24 в 11:59