Зелена светлина за „Шумен бус 2019“

Снимка: Economic.bg

„Шумен бус 2019“ ЕООД ще бъде името на търговското дружество, с което местната администрация ще кандидатства за европейско финансиране. Това реши преди минути Общинският съвет в Шумен с 29 гласа „за“. Със средствата ще могат да се купят електробуси.

Общинският съветник Добромир Драев предложи точката да бъде отложена, тъй като не е предложен управител на дружеството. Според Даниела Русева, докладната няма пречки да се гласува, но действието е безсмислено. По думите на съветника Пламен Петков, политическите престрелки в залата ще убият една чудесна идея. Според него, управителят на „Шумен бус 2019“ може да бъде избран и на септемврийската сесия. Позицията на БСП изрази съветникът Иван Йонков, който уточни, че са нужни редица проучвания за ползването на този транспорт и дейността няма да е евтина. Кметът Любомир Христов призна, че има риск, но администрацията трябва да е подготвена за кандидатстване.

Капиталът на новото дружество е 5000 лв.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Янко Йорданов - кмет на Община Велики Преслав

Срещи в Преславско

Срещи с жителите на селата Драгоево, Златар и Суха река ще проведе днес кметът на община Велики Преслав инж. Янко Йорданов. На тях ще бъдат поставени въпроси, свързани с местните проблеми на хората, според които да бъдат планирани разходите в бюджета. Сред тях са липсата на вода, лошото състояние на уличната мрежа, редовното извозване на..

публикувано на 14.12.19 в 09:30

„Алкомет“ отново с приз

За шеста поредна година „Алкомет“АД получи награда като лидер в производството на алуминиеви изделия. Фирмата отчита висока доходност, увеличение на персонала и кредитна стабилност. Наградата бе връчена на Семих Батурай, член на Управителния съвет и директор на отдел „Финанси“ в шуменската компания от Стамен Янев, изпълнителен директор на Агенцията по..

публикувано на 13.12.19 в 16:33

Кучета от Шумен пристигат в Германия за Коледа

За Германия отпътуваха 25 кучета от Общинския приют „Тонка Петрова“ в Шумен. Новите им стопани са ги харесали чрез обяви в интернет.  „Едно от четириногите е породисто, но има постоянен тик, получен след тежко боледуване. Останалите животни са безпородни и са на всякаква възраст, но за германските осиновители това не е важно. Подготовката за..

публикувано на 13.12.19 в 16:05

Световните шампионки на гимнастиката пристигат в Шумен

Шоу-спектакълът „Светът на златните момичета“ с участието на всички настоящи национални състезателки по художествена гимнастика гостува на 18 декември, сряда, от 19.00 часа, в зала „Арена Шумен“. За първи път публиката в Шумен ще има възможността да се докосне до гимнастичките ни, покорили света със своите изящни съчетания, хореография..

публикувано на 13.12.19 в 15:42

Празник на извънкласните дейности в Арена Шумен

Първи Празник на извънкласните дейности събра над 400 деца днес в зала „Арена Шумен“. Учениците от 1 до 12 клас участват в различни групи по интереси в областта на дигиталната креативност, природните науки, изкуствата, математиката и спорта. Част от средствата, които се отпускат от Министерството на образованието и науката за подкрепа за..

публикувано на 13.12.19 в 15:04

Шуменски деца с поздрав за горските служители

Четвъртокласници от Шумен изработиха коледни картички за всички дирекции на природни паркове и за горските служители. Децата са от клубовете „Природни науки 1“ и „Природни науки 2“ при СУ „Сава Доброплодни“ в Шумен. С  горските педагози от Природния парк „Шуменско плато“ и Североизточното държавно предприятие, учениците вече проведоха няколко..

публикувано на 13.12.19 в 14:05

Проекти за над 20 милиона лв. в Шумен

Изпълнението на 69 проекта по оперативните програми за над 20 660 000 лева е започнало през тази година в Шуменска област. Това отчетоха днес от Областния информационен център. Най-голям интерес има към Програмата за развитие на селските райони, по която през 2019-а са подписани 40 договора, каза Ирена Стефанова. От четири области в..

публикувано на 13.12.19 в 13:19