Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Дарения за църквата

Снимка: Елка Боева

Започна събиране на средства за възстановяване на православния храм в село Имренчево. Това съобщи за Радио Шумен кметът на Община Велики Преслав Александър Горчев, след като комисия направи оглед на щетите.

По първоначални изчисления, възстановяването на храма ще струва около 25 хиляди лева. Дарения се набират по сметка на Църковното настоятелство, обявена в сайта на Община Велики Преслав. Горчев увери, че на следваща сесия ще предложи да се отпуснат средства и от общинския бюджет. В момента се изготвя документация  до Дирекцията по вероизповедания и до Междуведомствената комисия по бедствия и аварии.

Радио Шумен припомня, че при силната гръмотевична буря във вторник вечерта мълния порази сградата и разруши купола, камбанарията и цялата електрическа инсталация на храма.


ВИЖТЕ ОЩЕ

11 май - неучебен ден в Шумен

Неучебен ще бъде 11 май - Ден на Шумен, за всички ученици от Община Шумен. Кметът Любомир Христов издаде заповед, според която празничният ден ще е присъствен. Идеята е да се популяризира празникът на града 11 май, когато през 1813 година се е състояло първото гражданско честване на Светите братя Кирил и Методий в България.

публикувано на 05.05.21 в 16:21

Старите брички на прицел

59 излезли от употреба автомобила са премахнати от градските площи, съобщи на пресконференция Борислав Станев от община Шумен. Две от колите са вдигнати принудително, а останалите доброволно от собствениците. От началото на годината са получени 66 сигнала. 53 от тях са потвърдени при проверка от общинските инспектори. Откритите процедури по..

публикувано на 05.05.21 в 12:45

Честваме 9 май

С ученическа щафета по булевард „Славянски“, ритуал по поднасяне на венци и цветя на пл. „Кристал“ и празничен концерт на открито в Шумен ще бъде отбелязан 9 май – Ден на Европа и 76 години от победата над хитлерофашизма. Програмата ще започне от 9.30 часа, когато ще бъде даден стартът на щафетата „Европа“. Състезанието ще се проведе по трасето..

публикувано на 05.05.21 в 12:38

580 ваксинирани по празниците

580 жители на област Шумен са ваксинирани срещу коронавируса през почивните дни от 20 април до 4 май, съобщават от РЗИ. 112 от тях са имунизирани с втора доза, а останалите с първа. 417 са поставените ваксини на „Пфайзер“, 156 на „Астра Зенека“ и 7 на „Модерна“.

публикувано на 05.05.21 в 12:32

Даниел Малев оглави ТВ Шумен

Даниел Малев бе избран за директор на ТВ Шумен след проведен конкурс за длъжността. Той получи най-висока оценка при представянето на програмата за развитие на общинското предприятие през следващите три години, както и при събеседването във втората част на конкурса. Предложението на комисията с председател проф. Евдокия Борисова, ръководител на..

публикувано на 05.05.21 в 12:12

Юмруци на пътя

Досъдебно производство за хулиганство е образувано за непристойни действия след спор при катастрофа. Това съобщават от шуменската полиция. Около 12 часа на 3 май на ул. “Северна“ в Шумен възникнало пътнотранспортно произшествия с материални щети между водач на лек автомобил "Фолксваген Пасат“  с шуменска регистрация и водач на лек автомобил..

публикувано на 05.05.21 в 11:32

Старец с нелегално колело

 73-годишен мъж управлявал мотопед, който не е регистриран по надлежния ред. Това съобщават от шуменската полиция. Нарушението е засечено при извършена проверка на 2 май около 16:15 часа на ул.“Владайско въстание“ в Шумен. Образувано е досъдебно производство.

публикувано на 05.05.21 в 11:06