Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Гросмайстори зад дъската

19
Снимка: Антоний Димов

Националната индивидуална купа по ускорен шахмат Мемориал „Стоян Иванов“ започна в зала "Арена Шумен". Състезанието е тридневно. Включва ускорен шахмат и блиц. В първия формат участват 80 състезатели. Сред тях са трима гросмайстори – Васил Спасов, Ивайло Енчев и Крум Георгиев, 7 международни майстори, национални шампиони по шахмат, перспективни младежи и юноши от страната.

За поредна година в спортния форум участват и състезатели от Гърция. Ще се играят 9 кръга по швейцарската система в състезанието по ускорен шах и в това по блиц. Символичния първи ход в състезанието направи кметът на Шумен Любомир Христов. Поздравления към участниците поднесе председателят на Българската федерация по шахмат - проф. Тодор Галунов. 

ВИЖТЕ ОЩЕ

Тежко убийство в Шумен

Възрастни хора са убити днес във вила в местността “Под манастира” в Шумен. За престъплението са съобщили роднини на жертвите. Сигналът е получен в 13:30 ч. днес, заяви директорът на Областната дирекция на МВР в Шумен – старши комисар Ялчън Расим. Жертвите на злодеянието са семейство – мъжът е на 75 г., а жената – на 68 г. На мястото на..

публикувано на 23.11.20 в 18:00

8 новозаразени в Търговищко

Нови 8 случая на COVID-19 са доказани при жители на Търговищка област през последното денонощие. Седем от заболелите са в община Търговище и настанени за лечение в многопрофилната болница в общинския център. Един от новозаразените е от община Попово, но ще прекара периода на домашна карантина на адрес в друга област, за което е информирана..

публикувано на 23.11.20 в 16:10

Декларации онлайн

Още 14 декларации по Закона за местни данъци и такси могат да бъдат заявени по електронен път в Община Каспичан, става ясно от публикация във фейсбук страницата на общината. Гражданите могат да подават по интернет декларации за притежаване на автомобил до 3.5 тона, за определяне данъка за новопостроена сграда, за освобождаване от данък “сгради”..

публикувано на 23.11.20 в 15:31

Помощи за осмокласници

639 семейства от Шуменска област получиха подкрепа за 646 ученици в 8 клас, съобщи за Радио Шумен директорът на Регионалната дирекция “Социално подпомагане” Мартина Драгнева. За първи път тази година беше отпусната помощ за ученици, записани в гимназиален етап. Целта е да има по-малко отпаднали от образователната система в..

публикувано на 23.11.20 в 14:25
Снимката е илюстративна

Лек спад в Шумен

7 нови случаи на положителни проби за COVID-19 на лица с адресна регистрация на територията на Шуменска област са регистрирани през последното денонощие в Единния информационен портал. Общо за последните три дни на седмицата от петък до неделя случаите са 98 (56 в петък, 22 ноември, 35 в събота, 21 ноември). Отчита се лек спад на броя на..

публикувано на 23.11.20 в 12:45

Медик от Венец почина с COVID-19

224 са настанените пациенти в COVID-19 секторите на МБАЛ - Шумен. От тях 6 са в ОАРИЛ, петима са интубирани. Това съобщи д-р Йорданка Маринова, ръководител направление „Медицинска дейност” в лечебното заведение. За дните от петък до момента са приети 47 пациенти и са изписани 46. Няма случаи на хора, нуждаещи се от хоспитализация, на които да не е..

публикувано на 23.11.20 в 12:37

Учениците онлайн до 4 декември

Учениците от 5 до 12 клас в област Шумен да продължат дистанционното си обучение за периода от 26 ноември до 4 декември 2020 г. включително. Това беше решено на неприсъствено заседание на Областния медицински съвет, свикано от областния управител проф. Стефан Желев. Причината за удължаването на срока на дистанционно обучение е необходимостта от..

публикувано на 23.11.20 в 12:20