Спад на престъпленията

Снимка: Радио Шумен

Спад на престъпленията за първото шестмесечие на 2019 г. отчитат от Областната дирекция на МВР - Шумен.

От януари до края на юни в областта са регистрирани 964 престъпни деяния, срещу 1 100 през същия период на изминалата година.

Разкрити са 441 от престъпленията за първото полугодие. Регистрирани са 21 измами, спрямо 45 за предишния период.

Общоопасните престъпления са 252, съобщи директорът на Областната дирекция на МВР - Шумен, старши комисар Ялчън Расим.

"Това е положителен резултат. Имаме спад на регистрираните престъпления против собствеността - 20,78% на територията на ОДМВР - Шумен. През 2019 г. имаме регистрирани 347 криминални престъпления. Наблюдаваме спад на регистрираните кражби, грабежи и измами и повишаване на разкриваемостта им", добави комисар Расим.

374 катастрофи са станали от началото на годината в Шуменска област, 65 от тях са тежки.

Загинали са 9 души, 72 са ранени. Най-много тежки инциденти са ставали в дните петък и неделя. Няма загинали единствено в сряда.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Катастрофа без пострадали

Катастрофа на кръстовището между бул."Симеон Велики" и ул. "Гоце Делчев" в Шумен затруднява движението. Няма пострадали при пътния инцидент. Полицейски екип е на мястото и работи по случая, информират очевидци.

публикувано на 06.12.19 в 17:39

Математици в униформи

Ученически униформи ще имат от следващата календарна година учениците от шуменската природоматематическа гимназия „Нанчо Попович“. Патронният си празник днес те отбелязаха със спортни състезания в зала „Младост“. Там бяха представени и новите униформи. Празник днес има и друго училище в Шумен - Профилираната езикова гимназия „Никола..

публикувано на 06.12.19 в 16:13

КАТ на лов за пияни шофьори

От тази вечер в Шуменско започват проверки на водачи за шофиране в нетрезво състояние или след употреба на наркотични вещества. Контролът по пътищата ще бъде преди и по време на студентския празник, като целта на операцията е да се ограничат предпоставките за инциденти и водачите да не шофират след употреба на алкохол. Ще се проверява дали..

публикувано на 06.12.19 в 16:06
Илиян Илиев - управител на ВиК - Шумен

Шумен и Перник в битка за шеф на ВиК

Илиян Илиев остава управител на ВиК - Шумен след решение на Окръжния съд в областния град. До това се стигна, след като ден след избора на Жанета Панайотова за ръководител на дружеството, Община Шумен обжалва решението на Общото събрание на съдружниците. Общината внесе в съда искане за спиране на вписването на новия управител на ВиК в Търговския..

публикувано на 06.12.19 в 15:41

Абсолвенти в "Арена Шумен"

Студенти от Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“ от випуск 2019 получиха дипломите си на празнична церемония в "Арена Шумен" днес. Ректорът на висшето учебно заведение проф. Георги Колев изпрати абсолвентите с пожелания за успехи и на добър час. Отличничката на випуск 2019 Деница Мичева изрази гордостта си от образованието, което..

публикувано на 06.12.19 в 14:13

Спасиха къща от пожар

Сайвант горя в Новосел вчера. Сигналът е приет в 13:00 ч. в дежурната част на пожарната в Шумен. На място огнеборците са заварили да гори сайвант към къща, собственост на 66-годишна жена.   Пламъците били погасени с помощта на 16 тона вода. Вероятната причина за пожара е самозапалване на купчина въглища, които са били под сайванта. Унищожени..

публикувано на 06.12.19 в 13:24

Затворени участъци

От 9 до 13 декември включително се въвежда временен режим със спиране на движението по следните части от ул. „Петър Парчевич“ в Шумен: -   В участъка от ул. „Софроний Врачански“ до ул. „Братя Миладинови“; -   В участъка от ул. „Софроний Врачански“ до ул. „Св. Св. Кирил и Методий“; -   Кръстовището на ул. „Петър Парчевич“ и ул...

публикувано на 06.12.19 в 11:54