Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Без вода в част от Шумен утре

| обновено на 05.08.19 в 16:44

Райони на Шумен ще останат без вода утре, съобщават от ВиК. Причината е в реконструкция на водопроводи от водопроводната мрежа на града и превключване на новоизграден водопровод. От 6 ч. ще се спре подаването по улиците „Парижка комуна“, „Кубадин“, „Съединение“ №26, „Генерал Тошев“ №2, 4 и 6, и „Ришки проход“ № 5, 7, 20, 21 /вх. 3 и 4/, 22 и 24. Очаква се водата да бъде пусната до 22 ч.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Следят изкъсо ловците

Масови проверки на ловците започват в цялата страна, съобщават от Изпълнителната агенция по горите. Поводът е откритият от днес лов на дребен пернат дивеч. Ще се следи за използването на електрически звуковъзпроизвеждащи устройства, за превишаване на дневните отстрелни норми, за ловуване без билет, с нередовни документи и без сигнален цвят в..

публикувано на 08.08.20 в 14:19

Часовниковата кула в Кубрат заработи

След дълги години на мълчание часовниковата камбана в Кубрат отново звънна. Община Кубрат възстанови изцяло работата на часовниковия механизъм, разположен в кулата, част от сградата на общинската администрация в Кубрат, съобщават от местната управа. Часовниковата кула е символ на Кубрат и местна забележителност за жители и гости на града.  Решението..

публикувано на 07.08.20 в 20:13

Обновени пейки в Разград

Доброволческа акция за обновяване на пейки около новоизграждаща се детска площадка за деца с увреждания в Разград се проведе днес.  Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен и служителите в Областната администрация осъществиха акцията с лични средства. С парите беше осигурен качествен дървен материал, с който бяха подменени старите амортизирани и..

публикувано на 07.08.20 в 18:26

Ново обзавеждане на дома за стари хора

Ново оборудване се осигурява за дома за възрастни край Тертер. Община Кубрат, в качеството си на бенефициент, сключи днес административен договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ с Държавен фонд „Земеделие“ и Сдружението с нестопанска цел „МИГ Завет – Кубрат“. Това съобщиха от община Кубрат. Одобреният проект "Обзавеждане на жилищни..

публикувано на 07.08.20 в 18:15

Пенсии с добавка – от днес

Изплащането на пенсиите и добавката от 50 лева към тях започва от днес, съобщават от Националния осигурителен институт. Еднократна допълнителна сума към пенсиите за август ще получат всички над 2 120 000 пенсионери, независимо от размера на техните пенсии. Радио Шумен припомня, че за изплащането на добавките правителството отпусна допълнителни над..

публикувано на 07.08.20 в 08:46

28 с COVID-19 в Североизтока

16 нови положителни проби за COVID-19 са регистрирани през изминалото денонощие в Разград. В областите Шумен и Силистра има по 4 позитивни теста. В Търговище и Русе са установени по 2 нови случая. Данните са на Единният информационен портал. 297 е общият брой на новозаразените с коронавирус за последните 24 часа у нас. Направени са 6 433 теста...

публикувано на 07.08.20 в 06:30

Днес е Преображение Господне

На 6 август Българската православна църква отбелязва празника Преображение Господне. Според легендата на този ден Исус Христос доказва на учениците си Петър, Яков и Йоан своя божествен произход. След вглъбена молитва Исус се преобразил – лицето и дрехите му светнали с ослепителна светлина. До него стоели библейските пророци Мойсей и Илия. Чул се глас..

публикувано на 06.08.20 в 08:56