Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Събират употребявани гуми в Смядово

Снимка: архив

В Смядово, обявиха акция за събиране на употребявани и ненужни външни автомобилни гуми.

Пунктът за събирането е пред старата сграда на Общината.

При по-голямо количество е възможно гумите да бъдат взети от мястото, където са, уточни кметът на Смядово, Иванка Петрова.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Приемат заявки

Заявки за включване в проекта за патронажна грижа в Шумен може да се подават по телефона, съобщават от общинската администрация. Проектът, който Общината ще изпълнява е за хора, които се нуждаят от почасови услуги, включително и към хора с увреждания или в невъзможност от самообслужване, застрашени в най-голяма степен от COVID-19. В услугите са..

публикувано на 28.05.20 в 15:39

С маска на матурите

83 зрелостници от Шуменска област не са допуснати до матура, каза за Радио Шумен Юлиян Тодоров, който временно изпълнява длъжността началник на Регионалното управлeние на образованието в Шумен. Така на първата задължителна матура в понеделник, на 1 юни, се очаква да се явят общо 1234 дванайсетокласници. Изпитът е по български език и..

публикувано на 28.05.20 в 15:26

Гласуваха глътка въздух за бизнеса

Да отпаднат или да бъдат намалени таксите за наем на общински имоти в Шумен в рамките на извънредното положение. Това решиха общинските съветници днес.  Предложението дойде от Даниела Русева - съветник от местна коалиция ДБГ. За да бъде редуцирана цената на наема на общински помещение, търговците трябва да докажат спад в оборотите спрямо същия период..

публикувано на 28.05.20 в 15:09

Нови почетни граждани

Проф. Добрин Добрев и полк. Димо Димов са новите почетни гражданини на Шумен. Това решение взеха общинските съветници днес след тайно гласуване. 34-ма подкрепиха предложението за почетното звание на първия директор на комплекс “Създатели на българската държава” полк. Димов. В урната бяха намерени бюлетини с 1 глас „против“ и 4 „въздържал се“. По-малко..

публикувано на 28.05.20 в 14:31

Журналист от Радио Шумен със златна значка

Сава Тончев от Радио Шумен бе удостоен с почетното звание „Носител на златна значка на град Шумен“ за безспорния му принос в популяризирането на шуменския спорт и във връзка с 60-годишнината му. Това стана на сесия на Общинския съвет днес. Докладната записка бе внесена от общинския съветник Захари Димитров - син на легендата на шуменския..

публикувано на 28.05.20 в 12:18

Таксите за градини в Шумен остават

Предложените мерки за подкрепа на шуменските родители във връзка с последиците от извънредното положение не бяха подкрепени по време на днешното заседание на Общинския съвет. Съветниците от групата на БСП поискаха яслите и градините да са без такса от 1 юни до края на годината като част от мерките за подкрепа в условията на пандемия от Covid-19...

публикувано на 28.05.20 в 12:06

Нощна тишина до 8 сутринта

Промени в Наредба 1, които предвиждат по-лесно отнемане на разрешението за удължено работно време на заведения, които не спазват нощната тишина, бяха приети на заседание на Общинския съвет в Шумен днес. Регламентирано бе да се пази тишина от 23,00 ч. до 8,00 ч., а не както досега от 22,00 ч. вечерта до 6,00 ч. сутринта. Промяна във времето за..

публикувано на 28.05.20 в 11:52