Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мият шуменските улици

От няколко дни улиците на Шумен се мият с нови машини. Почистването на града започна от квартал „Боян Българанов“, като общата идея е миенето да се извършва от високите към ниските части на града.

Водоизточникът, който се използва е системата „Горчивата вода“ – съоръжение, което Община Шумен ще ремонтира заради растящата нужда от вода за промишлени цели.

Почистването ще започва в ранните часове на деня с главните пътни артерии и основните улици в кварталите, преди началото на сутрешния трафик. След това техниката ще се насочва към малките улички. Там, където улиците са прекалено тесни, ще се използват мотометачки.

Предвижда се миенето на града да продължи да края на ноември или докато метеорологичните условия позволяват. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Доброто съществува

Мъж от силистренското село Брадвари намерил портмоне на 25-годишна жена от Шумен и го предал във Второ Районно управление във Варна. Днес портмонето беше предадено на собственичката. За това съобщават от шуменската полиция. На 14 април Кирилка Кирилова била на разходка в морската столица. Разходила се по крайбрежната алея, поседяла на пейка. Тръгнала..

публикувано на 23.04.24 в 11:32

Инспектират детските площадки

Мащабна годишна проверка на детските площадки ще започне в началото на май, съобщават от Община Шумен. Оглед ще бъде направен на 50 детски площадки в града, около 10 на територията на кварталите  „Макак“, „Мътница“ и „Дивдядово“ , както и около 20 обекта в селата. Освен състоянието на детските съоръжения ще бъдат проверени оградите, настилките,..

публикувано на 23.04.24 в 09:51

Подкрепа по фонд „Инвитро“

Девет семейства с репродуктивни проблеми ще получат финансова подкрепа от фонд „Инвитро“ на Община Шумен. Това решиха на заседание членовете на комисията, която разглежда постъпилите заявления. Общинският фонд осигурява финансова помощ веднъж годишно в размер до 1500 лева. Процедурите могат да бъдат извършени в здравни заведения на територията..

публикувано на 23.04.24 в 09:11

Няма коклюш в Шумен засега

Към момента няма регистриран случай на коклюш в шуменска област, съобщи д-р Димитричка Радева-началник отдел „Противоепидемичен контрол“ в РЗИ Шумен.  Задължителните ваксини срещу заболяването, познато като „магарешка кашлица“, се правят на 2, 3 и 4 месец, а реимунизацията- на 16 месеца и на 6 години. В шуменска област имунизационният обхват в..

публикувано на 22.04.24 в 14:26

Камери в община Хитрино

Спад на регистрираните престъпления в община Хитрино и ръст на разкриваемостта. Това сочат данните за територията, която обслужва полицейският участък в Хитрино.  Анализът направи ръководството на Областната дирекция на МВР- Шумен, при проведена среща с кмета на общината Нуридин Исмаил, заместниците му и кметовете на населените места в района...

публикувано на 22.04.24 в 13:35

Широкомащабна проверка

Проверки по метода на широкообхватния контрол извършват полицейски служители в района на шуменското село Панайот Волов, информират от Областната дирекция на МВР. Акцията е насочена към водачите за употреба на алкохол и/или наркотични вещества или техни аналози. Проверява се и за  използване на светлините на превозните средства, на обезопасителни..

публикувано на 22.04.24 в 12:20

Печатът за изборите е връчен

Областният управител на шуменска област проф. Добромир Добрев връчи печата на председателя на Районната избирателна комисия (РИК)Светозар Петков.  РИК ще организира изборите на членове на Европейския парламент от Република България и за народни представители на 9 юни 2024 г. в шуменския многомандатен избирателен район.  Областната администрация в..

публикувано на 22.04.24 в 11:53