Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

"Дупка в морето" от Ерол Ибрахимов

Ерол Ибрахимов направи първи самостоятелен сингъл след раздяла с музикантите от група "Уикеда". Песента е със заглавие "Дупка в морето". В момента бившият фронтмен на "Уикеда" работи по записите на втори сингъл и албум, които си е поставил за цел да приключи до края на годината. Какво идва на мястото на пънк и ска стилистиката, как порастването и нежеланието за раздяла с детството се съчетават с разбирането за изкуството като игра, може да чуете от разговора с Ерол Ибрахимов, записан за Радио Шумен.


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ
Кристиана Атанасова

Музиката като приключение

Седемнайсетгодишната Кристиана Атанасова от Шумен   стигна до финалите на един от големите музикални телевизионни формати и представи достойно родния си град. За любовта към музиката, за цената на постиженията и за плановете оттук нататък. С младата и талантлива певица разговаря Жулиета Герова.

публикувано на 03.08.20 в 14:45

Пленер за най-малките

Докато училището за мнозина вече е само далечен избледняващ спомен, арт педагозите в Центъра за подкрепа на личностното развитие „Анастас Стоянов“ в Шумен продължават да работят с деца и в края на юли.  Теменуга Христова не само учи децата да рисуват, но организира и пленер с младите художници в един от красивите паркове на Шумен – „Кьошковете“. Как..

публикувано на 31.07.20 в 10:15

Разбулват тайните на крепостта

Разкопки на Югозападна кула на антична крепост Трансмариска ще бъдат направени по проект за 12 000 лева. Историческият музей в Тутракан кандидатства пред Министерството на културата за пръв път с проект за провеждане на теренни археологически проучвания и получи неговото одобрение. Античната крепост и късноантичен град Трансмариска е обект от..

публикувано на 28.07.20 в 15:28

Награди за победители

Ясни са призьорите от ХIII национален конкурс за хумор и сатира в Кубрат. В раздел "Карикатура" първото място печели Майя Чолакова. В раздел "Кратки сатирични форми" победител е Христина Острикова, а в раздел "Стихотворение или кратък хумористичен разказ" - Васил Сотиров. И тримата са от София. Наградата за хумор и сатира на БНР отива при..

публикувано на 28.07.20 в 14:58
Симфониета Шумен с диригент Станислав Ушев - с първи концерт на открито след пандемията

Финален акорд на сезона

На 30 юли Симфониета – Шумен поставя финалния акорд на 65-ия си творчески сезон. Със специално подбрани произведения от Брамс, Дворжак, Гуно, Елгар, Макдауъл, Владигеров и други ръководството на оркестъра благодари на публиката за интереса и подкрепата, които им оказва през последните месеци. Богатата музикална палитра ще прозвучи под..

публикувано на 28.07.20 в 13:22

Снимат филм за Драгоево

„Драгоево – легендата на моя роден край” е работното заглавие на филм за село Драгоево, който се прави въз основа на местна легенда. Реализацията на кинопродукцията е дело само на млади хора от община Велики Преслав. Идеята е на Георги Лунгов от Драгоево, който е внук на виден местен общественик и разполага с богат архив от краеведски..

публикувано на 27.07.20 в 16:06

„Грийн рок фест“ през септември

Традиционният „Грийн рок фест“ ще се проведе на 12 и 13 септември на пл. „Свобода“ в Русе. Това стана ясно на работна среща днес между временно изпълняващия длъжността кмет на Русе Енчо Енчев, екипа на Фондация „Русе – град на свободния дух“ и управителя на Сдружение „Грийн рок фест“ Мария Атанасова. Ще участват 10 рок и метъл групи от страната..

публикувано на 24.07.20 в 13:00