Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Ентусиасти ще преплуват Дунав

Снимка: Радио ВИДИН

Традиционно преплуване на река Дунав организират и тази година Община Силистра и Сдружението "Дунавски клуб".

Проявата ще се състои тази събота от 10:00 часа в базата на "Дунавския клуб".

Преплуването се провежда повече от две десетилетия за плувци от всички възрасти. Желаещите да участват задължително преминават медицински преглед и предварителен инструктаж. Всички участници ще получат грамоти и награди. По традиция ще бъдат отличени най-малкият и най-възрастният, преплували река Дунав.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Спират груповите посещения в силистренския музей

Прекратяват се груповите посещения в  Археологическата и Етнографската експозиция на Регионалния исторически музей в Силистра, както и в историческата крепост „Меджиди табия“. Това съобщават от общината в Силистра, позовавайки се на заповед на министъра на здравеопазването. Крепостта „Меджиди табия“ ще бъде отворена за посещения до 6 ноември,..

публикувано на 31.10.20 в 11:04

Силистра посрещна новия Доростолски митрополит

Силистра посрещна тържествено своя нов Доростолски митрополит Яков, чийто избор бе утвърден от Светия синод миналата неделя. С тържествен камбанен звън бе оповестено въдворяването на Негово Високопреосвещенство в Доростолската епархия.  „Аз ще се стремя усърдно, по мярката на силите си, да оправдая доверието, което ми се оказва  и..

публикувано на 31.10.20 в 07:45

Спират представленията

Преустановява се игралната програма на Драматично-кукления театър в Силистра от 29 октомври до 12 ноември. Това съобщи директорът Златина Станева. Промяната се налага във връзка с последната заповед на Министъра на здравеопазването за засилване на мерките, свързани с ограничаване на разпространението на COVID-19 и недопускане на риск от..

публикувано на 28.10.20 в 10:35

Силистра срещу камионите

За пореден път силистренци излязоха на протест, за да заявят нежеланието си тежкотоварни камиони да преминават през града и да се трупат на опашки в изчакване да минат през граничния контролнопропускателен пункт Силистра - Кълъраш. Протестът днес бе малоброен. Вероятната причина за това е новината от вчерашния ден, че румънски речен превозвач  има..

публикувано на 27.10.20 в 15:35

Силистра в оранжевата зона

Домашните огнища преобладават при разпространението на коронавируса в Силистренско, съобщават от РЗИ. Потвърдени случаи има и в 25 организирани колектива – сред тях са 10 училища. В момента активни огнища има в ПГООТ - Дулово, а в Професионалната гимназия по стопанско управление, администрация и услуги установените ученици са в 10-дневна домашна..

публикувано на 27.10.20 в 12:38

Протест срещу камионите в града

Нов протест срещу преминаването на тежкотоварни автомобили през жилищните части на Силистра готвят жителите на града. Днес, 27 октомври, от 12 ч. на обяд протестиращите ще блокират граничния контролно-пропускателен пункт.    Блокирането на движението на тежкотоварни автомобили в Силистра ще бъде на кръговото кръстовище до улиците "7 септември" и ул...

публикувано на 27.10.20 в 06:51

Възстановяват ферибота

В ход са процедурите по повторното пускане на фериботния терминал Силистра – Кълъраш. Официално решение за това трябва да бъде взето в четвъртък на заседание на специализирана смесена българо-румънска комисия. Това обявиха днес в Силистра от фирма, която има намерение да извършва превоза на товари и пътници. С възстановяване на дейността на..

публикувано на 26.10.20 в 15:12