Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Фитнес в общежитието

Снимка: Общежитие Младост

Строителство на площадка за фитнес на открито и ново обзавеждане на стаите текат в момента в Средношколско общежитие ,,Младост“ в Шумен.

,,Наесен то има готовност да посрещне 80 ученици от всички средни училища и гимназии в града, но живеещи в други населени места от област Шумен“, каза за Радио Шумен директорката на общежитието Тодорка Цанкова. Тя уточни и редът за кандидатстване в него за новата учебна година.

"Трябва да имат добър успех. С предимство се приемат ученици, които имат братя или сестри в общежитието. Класират се според училищата, като с предимство се приемат учениците от средните общински училища, а след тях - учениците от професионалните гимназии", посочи тя.

Тодорка Цанкова допълни, че записването на ученици, желаещи да живеят през новата учебна година в Средношколско общежитие ,,Младост“ в Шумен вече тече. Срокът за подаването на документите е 30 август. При останали свободни места той ще бъде удължен.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Солени екоглоби за кметове

Шуменската екоинспекция информира с писма всички кметове на общини от Шуменска и Търговищка области във връзка със заповедта на министъра на околната среда и водите за предприемане на мерки за почистване и недопускане образуването на нерегламентирани сметища, както и за осигуряване на проводимостта   на речните легла и прилежащите им територии...

публикувано на 20.02.20 в 12:40

Отново бой в училище

За нов случай на агресия между деца съобщават от областната дирекция на МВР в Разград. Около 7.30 ч. тази сутрин в класна стая на гимназия в Лозница е станала разправия между две 14-годишни момчета и две момичета – сестри на 15 и на 17 години. При последвалото сбиване едно от момчетата нанася удар с крак в стомаха на по-малката от сестрите...

публикувано на 20.02.20 в 12:25

Иззеха нелегален тютюн

Чай за пушене и около половин килограм тютюн без акцизен бандерол са намерени и иззети от частен дом в Нови пазар след получен сигнал, че 26-годишен мъж държи наркотични вещества. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в Шумен. Проверката била извършена около 11 ч. вчера в имот на ул.“Марица“ в града. Намерено е пликче със суха зелена тревна..

публикувано на 20.02.20 в 12:15
Теренът за завод за боклук

Инвеститорите на завода за боклук идват

Публично представяне на намерението да се изгради завод за висококалорични пелети в Шумен ще се проведе на 26 февруари от 18,00 ч. в конферентната зала на Регионалния исторически музей. Това става ясно от постъпила в деловодството на Община Шумен покана до кмета Любомир Христов за участие в среща с потенциалните инвеститори от Дружеството..

публикувано на 20.02.20 в 12:06

Кой е обирджията на чейндж бюрото?

Областната дирекция на МВР в Шумен търси съдействие за установяване самоличността на мъж, съпричастен към извършен грабеж от обменно бюро в града. Случаят е от 11 февруари, когато двама мъже влезли в чейндж бюро с маски, завързали ръцете и краката на 36-годишната служителка и взели парична сума От полицията в Шумен апелират към гражданите за..

публикувано на 20.02.20 в 11:51

Наши информатици на олимпиада

Шестима шуменски ученици ще участват в международната олимпиада по информатика «Innopolis Open», която ще се проведе на 22 и 23 февруари в най-младия руски град Инополис. Това са единайсетокласниците Иван Смиленов, Иван Борисов, Ферит Исмаилов и Сали Басри и седмокласниците Йордан Койнов и Весела Николова. Те се класираха за финалния кръг на..

публикувано на 20.02.20 в 10:12

Тарикати крадат ток с дървени пръти

Четирима са задържани при специализираната полицейска операция в новопазарското село Стоян Михайловски. Акцията от вчера беше за противодействие на битовата престъпност. Трима от задържаните са за неправилно присъединяване към електропреносната мрежа, а един е арестуван за държане на наркотични вещества. На три адреса в селото полицаи и..

публикувано на 20.02.20 в 09:53