Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ремонт на жп моста

Николай Нанков
Снимка: БГНЕС

Мостът по пътя Шумен - Карнобат, на изхода от Шумен ще бъде ремонтиран с помощ от държавата, заяви днес зам.- министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

В началото на 2017 година конзола и парапет надвиснаха над жп линията София – Варна. Съоръжението е общинска собственост, но от бюджета на АПИ ще бъдат отпуснати средства за рехабилитацията на моста, а съфинансирането от местната администрация ще е между 15 и 20%, каза още Николай Нанков.

В момента се подготвя споразумение с Община Шумен, с което тя да се ангажира финансово с ремонта на жп моста по пътя Шумен - Карнобат, на изхода от Шумен, каза още зам. министърът на регионалното развитие и благоустройството.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е илюстративна, архив.

Пожар изпепели фургон

Сигнал за пожар във фургон в землището на село Студеница е бил приет снощи около 18:20 часа. Това съобщават от шуменската полиция. На място огнеборците заварили силно развит пожар. Пламъците били погасени с помощта на 3 тона вода.  Фургонът е унищожен, причина за възникване на пожара е късо съединение в ел.инсталация.

публикувано на 30.08.24 в 11:31

С канабис зад волана

36-годишен шуменец бил задържан за шофиране след употреба на наркотични вещества. Това съобщават от шуменската полиция. Около 11:00 часа вчера на бул. “Славянски“ в Шумен екип на полицейското управление в града спрял за проверка водач на лек автомобил "Мерцедес". Зад волана бил 36-годишният местен жител. Тестван бил за шофиране след употреба на..

публикувано на 30.08.24 в 11:25

Шумен ще чества 6 септември

С военен ритуал по полагане на венци и цветя в Шумен ще бъде отбелязан 6 септември – Денят на Съединението на Княжество България и Източна Румелия. Церемонията ще започне в 10:00 часа пред Паметника на загиналите във войните шуменци на площад „Кристал“. Слово по повод празника ще произнесе полк. Калоян Илиев, заместник-декан на факултет..

публикувано на 30.08.24 в 10:49

Оглед на магистралата

Временно движението при км 357 на автомагистрала "Хемус" в посока Варна се осъществява поетапно в активната и изпреварващата ленти. Това съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура". Причината е извършване на оглед от Областната дирекция на МВР в Шумен във връзка с катастрофа в района.  Трафикът се регулира от "Пътна полиция".

публикувано на 30.08.24 в 09:45

Битките край Преслав оживяват

С военноисторическа възстановка и фолклорен концерт започва VI Национален събор на военноисторическите групи, който традиционно се провежда във Велики Преслав.  Той ще бъде открит от19:00 часа в местността "Борова гора". Военноисторическа възстановка, която представя събития от IX век, ще даде старт на тридневното приключение, в което..

публикувано на 30.08.24 в 08:35
Град Шумен

Чистим Шумен и селата

Шумен и   всички 26 села на общината се включват в национална кампания за почистване на 14 септември.  Набелязани са над 30 точки - зелени площи, паркове и градинки, които ще се почистват . Общината  ще осигури чували, ръкавици и извозване на събраните отпадъци. Това каза Живка Атанасова, главен експерт “Екология”. В петък, 13 септември, от 15:00..

публикувано на 29.08.24 в 15:38

Летни приключения в Шумен

Успешно приключи Детската академия за спорт и превенция в Шумен. В заниманията участваха над 250 деца В последния ден децата се запознаха с уменията на полицейското куче Дара, обучено да намира наркотици. Нейният водач Пламен Митев разказа на децата през какви етапи преминава обучението на четириногия полицай. Направена беше демонстрация по..

публикувано на 29.08.24 в 15:17