Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протест за спряното рали

Снимка: Мартин Нацев

На символичен протест тази вечер излизат част от организаторите и пилотите на рали „Старите столици“. Те ще изразят недоволството си от проваленото юбилейно издание на най-старото автомобилно състезание в България от 19 ч. на входа на парк „Кьошковете“. 

„Целта ни е да се извиним на цялото рали общество и по културен начин да обясним какви бяха проблемите, които ни попречиха да реализираме ралито“, обясни за Радио Шумен Бойко Стойчев, който трябваше да отговаря за заявките в автомобилното състезание.

Проблемът с отмененото рали тръгва от решение на Министерството на младежта и спорта да прекрати лиценза на Българската федерация по автомобилен спорт и да го даде на Автомобилната федерация на България. Организаторът на шуменското рали Автомобилен спортен клуб „Стари столици“ членува в първата федерация и няма право да провежда спортната проява, но държи патента върху името.

Опитите на автомобилните дейци да продължат традицията с нов организатор и лека промяна в името не срещната финансовата подкрепа на Община Шумен.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Кипят летни ремонти

През летните месеци продължават ремонтно-възстановителните дейности на улици в Шумен, съобщават от общинската администрация. Частични кърпежи на пътната настилка се извършват по улиците „Август Попов“, „Искър“, участък от улица „Цветан Зангов“, която е подготвена за асфалтиране и пространството около областната болница в града.  Директорът на..

публикувано на 10.07.24 в 15:13

Махнаха опасни дървета

40 опасни дървета по протежение на пътя между селата Косово - Марково - Мадара бяха премахнати днес от служители и работници на Държавното горско стопанство в Нови пазар.  „Разполагаме със собствена бригада дървосекачи и сезонни работници, което е голям плюс за стопанството и заедно с горските сформирахме екип от над 20 души, които разпределихме..

публикувано на 10.07.24 в 15:02

Ново осветление в Нови пазар

Проект за цялостна модернизация на уличното осветление в населените места спечели община Нови пазар. В него са включени общинския център и селата Беджене, Писарево, Памукчии, Стоян Михайловски, Войвода, Енево, Зайчино ореше, Стан, Избул, Правенци, Тръница, Жилино, Сечище, Преселка и Мировци.  Електроенергията за захранване на уличните лампи ще се..

публикувано на 10.07.24 в 12:23

Повече разкрити престъпления

1686 са разследваните досъдебни производства от началото на годината до края на юни от разследващите полицаи в Областната дирекция на МВР - Шумен. В сравнение със същия отчетен период на миналата година те са с 27 повече. Новообразуваните са 1047, от тях досъдебните по общия ред са 852, а бързите полицейски производства са 195.  Общият брой..

публикувано на 10.07.24 в 12:10

Комбайн изгоря на полето

Комбайн е бил унищожен при пожар в село Марково. Спасени от опожаряване са 100 декара посеви. Това съобщават от шуменската полиция. Сигналът за огъня е бил приет в 15:43 часа на 9 юли. По данни на комбайнера, пламъците тръгнали от двигателя на комбайна.  Пожарът бил ликвидиран от екип на РСПБЗН-Нови пазар с помощта на 4 тона вода.

публикувано на 10.07.24 в 11:12

Задигнаха дизелово гориво

Над 500 литра дизелово гориво е източено от резервоарите на три пътностроителни машини. Това съобщават от шуменската полиция. Вчера сутринта в полицейското управление на Нови пазар е бил приет сигнал, че за времето от 17:00 часа на 5 юли до 8:00 часа на 8 юли неизвестен извършил кражба на  гориво от резервоарите на товарен автомобил, валяк и багер,..

публикувано на 10.07.24 в 11:00

Грижа за възрастни у дома

Вече повече от година близо 400 възрастни, хора с увреждания, самотно живеещи и трудно подвижни хора от Шумен и селата на общината разчитат на грижите на домашни помощници, социални работници и медицински специалисти, които ги посещават в домовете им.  Подкрепата в домашна среда е по проекта на община Шумен „Грижа в дома“, финансиран по..

публикувано на 10.07.24 в 09:04