Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Няма виза за ралито

Снимка: Радио Шумен

До този момент в Община Шумен не е получено разрешение от Автомобилната федерация на България за провеждане на рали „Стари столици“, информират от администрацията. Оттам посочват още, че наличието на такъв документ е първото и задължително условие за реализиране на спортната проява.

От Министерството на младежта и спорта също е получено писмо, че е необходимо организаторът да представи разрешение за провеждане на ралито, издадено от лицензираната Автомобилна федерация.

Кметът на Шумен Любомир Христов заявява, че Общината не възразява на територията ѝ да бъде проведено такова състезание след предварително представяне на всички необходими документи от страна на организатора. За целта обаче е нужно да се предприемат бързи и адекватни действия, допълват от администрацията.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Без вода в пет села

До 24 ч. на 15 август без вода ще останат жителите на селата Габрица, Страхилица и Дренци в община Венец и в селата Близнаци и Сливак в община Хитрино. Причина за нарушеното водоподаване е внезапно възникнала авария на помпен агрегат в дълбок тръбен кладенец ДС „Габрица”, съобщават от ВиК-Шумен. Екипи на водното дружество работят за..

публикувано на 14.08.20 в 18:13

Мъртва риба в Камчия

Сигнал за мъртва риба в р. Камчия провериха днес експерти от екоинспекцията в Шумен, от Басейновата дирекция „Черноморски район“ (БДЧР) и Регионалната лаборатория към Изпълнителната агенция по околна среда. Сигналът е бил подаден чрез тел. 112 от кмета на шуменското село Ивански. За анализ са взети две проби от водите на реката. Установено е,..

публикувано на 14.08.20 в 16:43

Ремонтират железен път

Предстои ремонт на железния път в междугарието Хитрино - Плиска. Това става ясно от уведомление, изпратено от жп секцията в Шумен до кмета на Хитрино Нуридин Исмаил. Участъкът се намира по главната жп линия Русе - Каспичан. Механично подновяване на пътя е правено през 1981 година, а последният ремонт е извършен през 2013 г. Този участък е с..

публикувано на 14.08.20 в 15:35

Вдигат паднали от бурята дървета

Отстранено е дърво, паднало върху заслон „Алеко“, съобщиха от дирекцията на Природния парк „Шуменско плато“. Заслонът е едно от най-посещаваните места и се намира близо до вила „Пазачница“. Върхът на дървото се е отчупил след силния вятър преди дни, установиха експертите на Парка. Служители на Държавното горско стопанство в Шумен премахнаха..

публикувано на 14.08.20 в 14:15

Дивдядово пак без вода

Шуменският квартал "Дивдядово" отново е без вода. За това сигнализираха слушатели на Радио Шумен. Дежурният от ВИК в града обясни, че е аварирал тръбопроводът на улица „Трети март“ в квартала. Очаква се   отстраняването на проблема да завърши  около 16 ч. Аварията става само няколко часа, след като беше възстановено водоподаването тази..

публикувано на 14.08.20 в 13:53

195 зрелостници на поправка

195 зрелостници от Шуменска област са дали заявка, че ще се явят на матурата по български език и литература на 27 август . Това каза за Радио Шумен Юлиян Тодоров, който временно изпълнява длъжността началник на Регионалното управление на образованието в Шумен. Изпитът ще се проведе при спазване на всички противоепидемични мерки в 4 учебни..

публикувано на 14.08.20 в 13:45

Най-много случаи в Каолиновско

Жители на Нови пазар, Овчарово, Пристое, Гусла, Средковец и Загориче са новите случаи на COVID-19, отчетени днес в единния информационен портал. От РЗИ - Шумен уточниха, че общината с най-много новозаболели е Каолиново. Заразени са 4 жени от Пристое, мъж и жена от село Гусла, една жена от Средковец и една от Загориче. Болнично лечение се налага..

публикувано на 14.08.20 в 13:28