Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Ралито си отива?

Снимка: Радио Шумен

Рали „Стари столици” догодина може да се проведе на територията на друга община, обяви директорът на състезанието Савко Панайотов. Това е възможна последица от проваленото юбилейно издание на шуменското състезание.

Досегашният организатор на ралито Автомобилен спортен клуб „Стари столици“ членува във федерация, която от тази година е с отнет лиценз и няма право да организира състезания. „Председателят на клуба отказва да се включи в новата Автомобилна федерация на България, блокирайки ралито и пилотите”, обясни Панайотов.

Опитите шуменското състезание да бъде спасено в последния момент чрез смяна на клуба организатор и лека корекция в името се оказаха безуспешни заради административни проблеми.

„Общината абдикира. Каза, че няма да бъде организатор. Досега 49 години е била, сега не може да бъде. Кметът няма да бъде председател на Организационния комитет и няма да финансират проявата. Състезателите бяха готови по 500 лв. да дават, за да направим състезанието”, добави Савко Панайотов, който е директор на ралито 34 години.

В Община Шумен не е получено разрешение от Автомобилната федерация на България за провеждане на рали „Стари столици“, информират от администрацията. Тази виза няма как да бъде издадена без организаторите на ралито да получат разрешение за провеждането на състезанието от Община Шумен, контрира Савко Панайотов.

В сайта на Автомобилната федерация на България обаче се твърди, че всички нужни документи са подадени в срок в Община Шумен. Рали „Стари столици” не може да бъде проведено, защото организаторът му Автомобилен спортен клуб със същото име не членува в Автомобилната федерация на България. Председателят му отказва да го регистрира.

ВИЖТЕ ОЩЕ

На 13-ти без вода

Без вода от тази нощ са жителите на Шумен и Велики Преслав, част от Търговище и селата в двете области, които се захранват от язовир "Тича". Предварително обявения от ВиК - Шумен планов ремонт трябва да завърши за 24 часа и водоподаването да бъде възстановено до 1 ч. на 14 август. Екипи на водоснабдителното дружество работят по довеждащия..

публикувано на 13.08.20 в 09:04

Адреси без ток

Заради ремонтни дейности и днес от 8 ч. до 17 ч. в част от Шумен няма да има ток. Спиранията ще са по улиците "Варници", "Владайско въстание", "Ильо Войвода" и "Хаджи Сава", а от 9 ч. до 17 ч. в районите на шуменските села Белокопитово, Дойранци, Тодор Икономово, Каравелово, Стоян Михайловски и Стан. За времето от 8 ч. до 17 ч. ток няма да има..

публикувано на 13.08.20 в 08:37

23 заразени в Североизтока

12 нови случая на COVID-19 са установени в Силистра за последното денонощие по данни на Единния информационен портал. В Русе новите случаи са 6, в Шумен – 4 и по 1 в Разград и Търговище. 171 общо са новите случаи в страната за изминалите 24 часа. Те са установени при направени 5108 PCR теста. Оздравелите са 325 души, 11 са починали, 63..

публикувано на 13.08.20 в 07:52

Слънчево и дъждовно

Днес сутринта ще има разкъсана ниска и средна облачност, която от север на юг постепенно ще намалява, във вътрешността до слънчево. Около обяд има вероятност за развитие и на купеста облачност и на места по крайбрежието е възможно да превали краткотраен дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от север, следобед вятърът ще се ориентира от изток...

публикувано на 13.08.20 в 07:28

Ново корито за Крива река

Започна първият етап на ремонтно-възстановителните дейности на река ”Крива” в Нови пазар. Заложено е почистване на цялото речно корито от наноси и растителност, саниране на пешеходните мостове, включително и централния до Часовниковата кула. Ще бъде повдигнато нивото на подпорна стена на коритото и направено ново бетоново дъно. Предвидено е..

публикувано на 12.08.20 в 15:28

Камера в помощ на незрящите

Миниатюрна мобилна камера, която се прикрепва към рамките на всички видове очила, ще дава възможност на хора със зрителни увреждания да четат текстове от книги, вестници и компютър. Камерата може да се разчита менюта в ресторанти, знаци, етикети, да разпознават лица и банкноти. Високотехнологичното устройство вече може да се използва в..

публикувано на 12.08.20 в 14:00

Четирима с COVID-19 в Шуменска област

67-годишна жена от село Коньовец, мъж на 43 години от Шумен и мъж и жена от каолиновското село Пристое са новите случаи на COVID-19, отчетени днес в единния информационен регистър. От РЗИ Шумен уточниха, че и четиримата заразени са приети за лечение в болница. Издирени са контактните – общо 15 души, връчени са им предписания за 14-дневна задължителна..

публикувано на 12.08.20 в 12:19