Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Възобновено движение

Снимка: pixabay.com

Възобновено е движението на моторни превозни средства в участък от първокласния път София-Варна в община Омуртаг.

Радио Шумен припомня, че днес пътят бе затворен временно заради изтегляне със специализирана техника на катастрофирал товарен автомобил с полуремарке и движението бе пренасочено по обходен маршрут.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Още два класа под карантина

8 нови случая на коронавирус са регистрирани през последното денонощие в Търговищко, информират от Областната администрация. Диагностицирани с COVID-19 са 53-годишен жител на Търговище и 43-годишната му съпруга. Жената е служител на РЗИ, поради което днес е изследван целият екип на инспекцията. Контактна в дома на семейството е тяхната дъщеря,..

публикувано на 29.09.20 в 15:50

Онлайн сигнали за насилие

Нови дигитални приложения помагат при случаи на домашно насилие в Търговище. Чрез безплатни онлайн съобщения пострадалите и техните близки могат да се свържат с Асоциация "НАЯ” и да потърсят подкрепа, съобщиха от неправителствената организация, която близо 20 години работи с жени и деца, жертви на домашно насилие. „Извънредната ситуация наложи да..

публикувано на 29.09.20 в 10:01

Само един с COVID-19

Само 1 случай на заразен с COVID-19 има в региона за изминалото денонощие, по данни на Единния информационен портал. Той е регистриран в област Търговище. По информация на областната администрация към 17 ч. вчера с коронавирусна инфекция в хоспис в града са общо 29 души, от които 23 души от домуващите, а останалите заразени са от персонала...

публикувано на 28.09.20 в 06:35
Лекари в болница по време на Ковид 19

COVID-19 в хоспис в Търговище

Общо 19 са новите случаи на коронавирус сред жители на област Търговище, чиито положителни резултати са регистрирани през последното денонощие, съобщиха от Областната администрация. 16 от случаите са регистрирани сред потребителите (11 лица) и персонала (5 лица) на хоспис в Търговище. Всички те са изследвани по повод клинични симптоми на една..

публикувано на 25.09.20 в 16:38

Планово без ток

Спирания на електрозахранването ще има и днес в Североизточна България заради ремонти, профилактика и обслужване на съоръженията. В Търговище от 8 ч. до 17 ч. ще е прекъснато подаването в част от квартал „Въбел“, а от 9 ч. до 16 ч. – в отделни блокове на квартал „Запад“, както и в района на Второ Средно училище „Проф. Никола Маринов“ и Средното..

публикувано на 25.09.20 в 07:55

Нов скок в броя на заразените

46 нови случая на коронавирус са регистрирани през вчерашния ден в Североизточна България, показва справка в Единния информационен портал. Новозаразени има и в петте области от региона. Най-много са те в Търговищко – 27. За 17 от случаите беше съобщено още вчера – 15 са служителки в шивашка фирма в областния град, а двама са работници в заводите от..

публикувано на 25.09.20 в 06:52

Помощ за бизнеса

6320 работни места са запазени по схемата 60/40 в община Търговище, 22 са фирмите, получили финансова помощ. Това каза кмета на Общината д-р Дарин Димитров по време на посещението на премиера Бойко Борисов в стъкларските заводи край Търговище. Сред тях са както големи производители като заводите за стъкло, така и средни и малки предприятия от..

публикувано на 24.09.20 в 15:20