Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Безплатни тестове за СПИН

Регионалната здравна инспекция в Силистра се включва в Националната АНТИСПИН кампания до 15 септември.

От 9 до 13 септември ще има Дни на отворените врати за гражданите и гостите на Силистра. Екип от специалисти на здравната инспекция ще предоставя възможност за безплатни бързи тестове за ХИВ/СПИН. За подобряване на достъпа до услугите по доброволно консултиране и безплатно изследване екипите от специалисти на РЗИ-Силистра ще бъдат разположени на оживени места в градовете Силистра и Дулово и селата Калипетрово, Йорданово и Бистра от 23 август до 4 септември.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Нов метод за заплащане на паркиране

Престоят на общински паркинги в Силистра вече може да се заплаща и мобилно, съобщават от общинската администрация. Въведен е нов метод за заплащане на паркиране чрез ложение URBO Parking. Чрез него граждани и гости на града могат да заплащат онлайн синя зона, да избират период на престой, както и да получат удобства като запомняне на това къде е..

публикувано на 22.08.24 в 14:56

Полицай застреля зет си по време на лов

Полицай застреля горски стражар със законно ловно оръжие по непредпазливост. Инцидентът се е разиграл в землището на община Дулово, област Силистра. След полунощ днес, по време на законен отстрел на вреден дивеч, 47-годишен мъж, служител в Районно управление на полицията в Дулово, прострелва в тялото 24-годишен стражар в Държавно ловно..

публикувано на 22.08.24 в 13:10

Полицай простреля стражар

Полицай простреля фатално стражар край дуловското село Колобър, научи Радио Шумен. Инцидентът е станал при нерегламентиран лов около 3:00 ч. тази сутрин. Горският стражар е работил в Държавното ловно стопанство „Каракуз“. От Областната дирекция на МВР в Силистра потвърдиха за трагичния инцидент, но отказаха да дадат подробна информация за..

публикувано на 22.08.24 в 11:55

Спасиха осем къщи от опожаряване

Осем къщи в село Долно Ряхово, смесена гора в района на село Алеково и 50 декара слънчоглед край село Сребърна са спасени от опожаряване. Това съобщават от Областната дирекция на МВР в Силистра. През изминалото денонощие огнеборци от Силистра, Тутракан и Главиница, както и доброволци от Алфатар са гасили 4 пожара. Причината за тях е човешка..

публикувано на 21.08.24 в 12:44

Сбиване на пътя

Проверка за нанесена средна телесна повреда се извършва в РУ-Дулово, информират от Областната дирекция на МВР-Силистра.  Произшествието е станало на 19 август в село Руйно. Засичане на пътя между два леки автомобила станало повод   за спречкване, прераснало в сбиване, при което на единия водач – 27-годишен, била причинена фрактура на черепа...

публикувано на 20.08.24 в 12:25

Дрогиран на пътя

Под въздействие на дрога 36- годишен управлявал лек автомобил „Пежо“, съобщиха от Областната дирекция на МВР- Силистра.  Той бил спрян за проверка в неделя около 00:05 часа по бул. „Македония“ в Силистра.  Тестът за наркотици дал положителен резултат за кокаин.  Мъжът е дал кръвна проба, задържан е за срок до 24 часа в ареста на полицейското..

публикувано на 19.08.24 в 11:12

В ареста за наркотици

22-годишен е задържан за притежание на дрога, съобщиха от Областната дирекция на МВР- Силистра.  В петък в района на село Бабук при полицейска проверка в автомобила му „Фолксваген“ били намерени 4.5 грама канабис, идентифициран с полеви наркотест.  Мъжът е задържан в полицейския арест за срок до 24 часа. Образувано е досъдебно производство.

публикувано на 19.08.24 в 11:09