Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бързи тестове за ХИВ

Снимка: архив

Анонимни и безплатни изследвания за ХИВ организира РЗИ - Шумен от днес. Те са част от четвъртия етап на Националната АНТИСПИН кампания. Лабораторията на здравната инспекция ще приеме всеки, който иска да провери здравния си статус до 30 август.

РЗИ – Търговище организира различни инициативи в рамките на кампанията до 15 септември. В лабораторията на инспекцията ще се извършват безплатни и анонимни изследвания от 09:00 до 16:00 ч.

От 26 август до 15 септември ще се организират три изнесени приемни на мобилен екип от лабораторията в центъра на Търговище в залата на БЧК за обучения. Мобилен екип ще посещава и работни колективи след подадена заявка на тел. 0601 7 70 06.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Партиите и коалициите не се разбраха за секретар на РИК Шумен

Политическите партии и коалиции в Шумен не постигнаха съгласие за секретар на РИК. В консултациите, които се проведоха днес участваха упълномощени представители на парламентарно представените партии.  Районната избирателна комисия в Шумен ще се състои от 13 членове, включително председател, до четирима заместник-председатели и секретар...

публикувано на 31.08.24 в 14:48

ЦИК обявява окончателният състав на РИК Разград

Не беше постигнато споразумение на провелите се днес в Разград консултации за определяне на състава на Районната избирателна комисия за предстоящите парламентарни избори. Така протоколът и всички необходими документи се изпращат в Централната избирателна комисия, която да се произнесе за състава на РИК Разград.  Съставът на РИК е от 13 членове -..

публикувано на 31.08.24 в 14:31

ЦИК ще избере състава на РИК Силистра

Участниците в провелите се днес консултаци за определяне на състава на Районната избирателна комисия в Силистра постигнаха съгласие за председател, предложен от ГЕРБ-СДС, както и за един зам.-председател, предложен от БСП. Изискването е Районната комисия да има най-много четирима, но не по-малко от двама заместник-председатели. Представителите на..

публикувано на 31.08.24 в 14:24

Автокрос събор в памет на състезателя Николай Колев

Автокрос събор в памет на изявения състезател и механик Николай Колев започна днес в търговищкото село Давидово. Участват близо 30 пилоти, сред които и две деца в отделна дисциплина, информира БТА. По трасе от 1200 м. ще преминат състезатели от различни селища в страната, сред които Търговище, Попово, Силистра и Варна. Рали-съборът се организира..

публикувано на 31.08.24 в 13:15

Ремонтират пътя Ветово-Глоджево

В понеделник /2 септември/ започва ремонт на над 2 км от третокласния път Ветово - Глоджево в област Русе. Отсечката ще бъде преасфалтиранаи ще бъде възстановеноотводняването. Трасето ще е с нови ограничителни системи, хоризонтална маркировка и вертикална сигнализация.  Вече започна и ремонтът на второкласния път Дралфа-Чудомир-Лозница в област..

публикувано на 31.08.24 в 09:27

Фестивал на рибената чорба

II-ри Фестивал на рибената чорба ще се проведе днес (събота) в село Попина, община Ситово. Началото е от 10:00 часа на живописния бряг на Дунав до пристанището в селото. Събитието е организирано от Народното читалище "Христо Ботев - 2021" с подкрепата на общината.  Фестивалът има за цел да съхрани традицията за приготвяне на рибена чорба по..

публикувано на 31.08.24 в 09:23

Консултации за състава РИК

Консултации за състава на Районната избирателна комисия в Шумен е насрочил Областният управител Бейнур Ахмед. Те ще се проведат днес от 10:00 часа в заседателната зала на Областната администрация.  По време на консултациите, партиите и коалициите представят писмено предложение за състав на Районната избирателна комисия. Те трябва да осигурят и..

публикувано на 31.08.24 в 09:20