Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Укрепват голямо свлачище

7
Снимка: Областната администрация - Търговище

Започна укрепването на свлачището между търговищките села Лиляк и Александрово. Това съобщи началникът на Областното пътно управление инж. Марчо Марчев.

Отсечката е с дължина около 1 км. Предстои насипване на ската и изграждане на отводнителни съоръжения. При ремонта ще се използва пилотна система, каза още инж. Марчо Марчев. Фирмата изпълнител е от Търговище. Очаква се дейностите да приключат до края на октомври.

Средствата за ремонта са осигурени от бюджета на агенция „Пътна инфраструктура“.


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Пазят нивите от пожари

Община Търговище засилва мерките за пожарна безопасност от встъпване на житните посеви в етап на „восъчна зрялост” и по време на жътвената кампания. Със заповед на кмета д-р Дарин Димитров се забранява паленето на огън, тютюнопушенето и паркирането на моторни превозни средства в посевите и на разстояние по-малко от 50 метра от тях. Забраната..

публикувано на 04.06.20 в 16:34

Гонят битовата престъпност

Специализирана полицейска операция за противодействие на престъпността и за подобряване на пътната безопасност се проведе днес в поповските села Светлен и Кардам. Във всяко от двете села бяха изградени по три контролно-пропускателни пункта. Полицейските служители са проверили 163 моторни превозни средства и 212 души. По време на акцията в..

публикувано на 04.06.20 в 16:01

Специална награда на кмета

Шестокласникът Никола Киров е носителят на специалната награда на кмета на Търговище в Седмия национален конкурс „България в картини и слово“, организиран от Центъра за подкрепа за личностно развитие -   ОДК. Отличието на възпитаника на Първо основно училище „Христо Ботев” е за стихотворението му „Площад „Свобода“, посветено на Търговище...

публикувано на 04.06.20 в 15:24
Язовир

Антоново пред водна криза

Воден режим заплашва Община Антоново. Язовир "Ястребино" е пълен под 30%. Това алармира кметът на общината Хайредин Мехмедов. "Това се отнася особено за по-големите населени места на Общината, защото те се водоснабдяват от язовир "Ястребино". Още към 1 май забелязахме, че се изпуска вода за напояване към Попово. Седмици наред каналът е пълен с вода...

публикувано на 04.06.20 в 12:01

Третират дървета срещу вредители

Повторна обработка на кестеновите дървета в Търговище срещу вредителя листоминиращ молец ще бъде извършена тази нощ от 23:00 ч. до 5:00 ч. сутринта. Обработени ще бъдат дърветата по улиците "Кюстенджа", "Капитан Данаджиев", "Граф Игнатиев", "Тетевен", "Богомил", "Васил Петлешков" и "29 януари". Дейностите ще обхванат и квартал "Запад 2", както и..

публикувано на 03.06.20 в 17:35

Внасят ред в рекламната дейност

Да се улесни редът за издаване на разрешение за поставяне на преместваеми рекламни табели пред търговските обекти. Това предвижда проект на Наредба за рекламната дейност в община Търговище. Преместваемите рекламни елементи вече ще се съгласуват и одобряват от главния архитект на общината след подаване на заявление. Отпада изискването за..

публикувано на 03.06.20 в 15:20

Не берете липов цвят!

Кметът на Опака забрани брането на липов цвят. Кметовете на селата и ръководителят на отдел "Чистота" трябва да следят за опазването на липовите дървета, съобщават от общинската администрация. В обхвата на заповедта попадат дървета в населените места и тези по пътищата на територията на общината. Те трябва да се пазят от увреждане, да се следи за..

публикувано на 03.06.20 в 15:15