Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Мобилен кабинет при ромите

Регионалната здравна инспекция в Шумен търси болница, която с мобилен кабинет да прави прегледи на ромите в региона.

Целева група на медицинските специалисти ще са жените. Лекарите трябва да направят 500 акушеро-гинекологични прегледа, да регистрират бременните и да ги наблюдават. Мобилният кабинет ще бъде предоставен от РЗИ, а лечебното заведение, което се ангажира с дейността, ще получи 12 500 лева. Сумата включва разходите за медицинския персонал и шофьора, за поддръжката на медицинската апаратура, за сервиз на автомобила и охрана.

Болниците, които искат да кандидатстват по процедурата, трябва да подадат заявление до 30 август. Според Националната стратегия за интегриране на ромите, прегледите ще започнат в началото на ноември.ВИЖТЕ ОЩЕ

Спират тока на ВиК - Шумен

От утре започва поетапното изключване на електрозахранването на обекти на водните дружества в Шумен и Добрич, съобщават от „Енерго про Варна“. Причина за това са неплатени задължения в размер на 10,5 милиона лева. За периода от 9 ч. до 11 ч. без захранване ще останат част от административните сгради на двете водоснабдителни дружества в Шумен,..

публикувано на 28.09.20 в 16:42

Поискаха канализация от кмета

Жители на ул. „Найден Геров“ търсят съдействие за изграждане на канализация. Те информираха за проблема кмета на община Шумен Любомир Христов в приемния му ден. По думите на Антон Котев, кооперацията е построена без канализация, не било задължително през 90-те години. Мръсната вода изтичала в каменни улеи, които често се запушвали. Кметът се..

публикувано на 28.09.20 в 15:52

Вода в Мътница до две седмици

До две седмици ще възстановим почти напълно водоподаването на шуменския квартал "Мътница". Ще бъде изградена връзка от сондаж номер 5 и той ще бъде включен аварийно към захранването на квартала, за да се осигури вода за хората. Това каза за Радио Шумен управителят на ВиК - Шумен Жанета Панайотова. "Самото водочерпене ще става отново с временно..

публикувано на 28.09.20 в 14:20
КОЦ - Шумен

Шумен дарява за здраве

Малко над 5 млн лева са нужни за нов линеен ускорител на Комплексния онкологичен център в Шумен. Това съобщи днес управителят на центъра д-р Свилен Арнаудов. Той обяви дарителска кампания за набиране на средства. Причината е в ръста на пациентите, чието лечение не може да бъде обхванато с наличната апаратура, както и амбицията за високачествено..

публикувано на 28.09.20 в 14:00

Дрогирана зад волана

18-годишна от Велики Преслав била установена да шофира след употреба на наркотични вещества, информират от Областната дирекция на МВР – Шумен. Проверката е направена вчера вечерта на ул. „Староселска“ в квартал „Кирково“. Момичето управлявало лек автомобил „Опел“, собственост на 45-годишна жена от Велики Преслав. Направеният тест дал..

публикувано на 28.09.20 в 13:03

269 пребориха COVID-19

Четири случая на коронавирусна инфекция са регистрирани в Шуменска област през последните три дни на изминалата седмица при направени 46 PCR теста, съобщават от Регионалната здравна инспекция. Заразени са жена на 63 години от Шумен и 43-годишен жител на областния град, както и мъж на 71 години от село Вълнари и 59-годишен мъж от Върбица...

публикувано на 28.09.20 в 12:39

Мъж подпали селска къща

Сигнал за пожар в къща в село Панайот Волов е бил приет в петък вечерта. Към ул.“Александър Стамболийски“ е насочен екип. На място огнеборците заварили да гори покрив на къща. Пламъците, които обхванали площ от около 100 кв. м покривна конструкция, са погасени с помощта на 26 тона вода от 3 противопожарни екипа. При извършения оглед станало..

публикувано на 28.09.20 в 12:13