Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Отново на бунт за газ

Снимка: Радио Шумен

Нов протест с искане за газифициране организират от 17 ч. днес живеещите на шуменската улица „Георги Раковски“.

Те са изпратили писмо до кмета на Шумен Любомир Христов с копия до министър-председателя Бойко Борисов, областния управител Стефан Желев и обществения посредник Иван Капралов. Гражданите настояват да получат писмен отговор по неразбирателството между Община Шумен и фирмата за прокопаване на трасе за газифициране на улиците „Георги Раковски“ и „Гевгели“.

„Крайно време е да отстояваме правата си. В Шумен нормите за замърсен въздух през зимата редовно са опасно завишени. Впечатлени сме, че от отдел, отговарящ за екологията на града, не могат да се вземат решения в полза на живота и здравето на гражданите”, се казва в писмото.

След първия протест преди 10 дни стана ясно, че от фирмата искат да прокопаят асфалтовата настилка, но от Общината са против, тъй като улицата е единствената, която осигурява достъп до парка „Кьошковете“. Предложени са други два варианта – трасето да минава по тротоара на улица „Георги Раковски“ или по улица „Дойран“, но от газоразпределителното дружество не са съгласни.


ВИЖТЕ ОЩЕ

С дрога на следобедна разходка

17-годишен е задържан за притежание на наркотични вещества или техни аналози, съобщават от шуменската полиция. При полицейска проверка вчера следобед на ул.“ Ген. Скобелев“ в Шумен била извършена полицейска проверка. У момчето е намерено пликче с около грам суха листна тревна маса, по негови данни – „чай за пушене“. Веществото е иззето и..

публикувано на 30.09.20 в 12:16
Помпена станция в Хитрино на ВиК - Шумен

Игра на нерви с ток и вода

Спирането на тока във ВиК - Шумен за два часа вчера беше демонстрация на сила от страна нап "Енерго Про Варна", след като още предния ден стана ясно, че Българският воден холдинг ще плати борчовете в размер на 7.5 милиона лева на задлъжнялото шуменско дружество. Днес по план Енергото трябваше да дръпне шалтера на 5 помпени станции в Шуменско - Черенча,..

публикувано на 30.09.20 в 12:01

Арестуваха нахален гост

41-годишен шуменец бил задържан от полицейски служители, след като направил опит да им попречи да изпълнят служебните си задължения. Около 01:00 ч. е приет сигнал, че между него и негова близка е станал скандал. Потърсено било съдействие от полицията, след като мъжът отказал да напусне жилището, в което бил на гости. При пристигане на място..

публикувано на 30.09.20 в 11:40

Инвитро програма в Нови пазар

Програма за подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми подготвят в Нови пазар. Това съобщи за Радио Шумен заместник-кметът по хуманитарни дейности Златина Таскова. След като програмата бъде разработена и приета, в бюджета на Общината за следващата година ще бъдат заложени средства за инвитро процедури. „Идеята ни е да подадем ръка на..

публикувано на 30.09.20 в 11:25

Няма да спират водата на Шумен

Няма опасност жителите на областите Добрич и Шумен да останат без вода, тъй като дълговете на двете ВиК дружества към „Енерго Про Варна“ ще бъдат погасени. Ръководствата на Българския ВиК холдинг и електроразпределителното дружество постигнаха снощи споразумение за изчистване на задълженията до 9 октомври. Енергодружеството пое..

публикувано на 30.09.20 в 09:59

Протегната ръка от Върбица

Община Върбица приключи с реконструкцията на три стаи в Многопрофилната болница за активно лечение в Шумен. Със средства, отпуснати от местния бюджет, помещенията са санирани, подменени са дограмата, електрическата и водната инсталация и са ремонтирани санитарните възли. Така здравното заведение вече разполага с още 9 легла за лечение на пациенти..

публикувано на 30.09.20 в 09:28
ВиК - Шумен

Искат оставки заради водната криза

Недоволство от начина на управление на ВиК сектора в Шуменска област през последните пет години изразиха от БСП – Шумен. Левицата разпространи позиция, в която заявява, че се действа срещу интересите на гражданите и потребителите на услугата. „Като главни отговорници за провала в сектора разпознаваме председателя на Асоциацията по ВиК Стефан..

публикувано на 30.09.20 в 09:06