Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вижте легендата "Ориент експрес"

Снимка: offnews.bg

Легендарният „Ориент експрес“ ще премине утре през страната ни.

За 22-ри път композицията ще спре на жп гарата в Русе в 12,30, а час по-късно ще отпътува за Варна. Любопитните шуменци могат да видят влака, докато преминава през гарата на Каспичан. Очаква се това да стане между 15.30 и 16 часа. От морската ни столица Варна влакът ще отпътува за Истанбул.

„Ориент експрес“ изпълнява маршрута Париж – Истанбул и обратно само веднъж в годината. По време на едноседмичното преживяване пътниците слизат и разглеждат Будапеща, Букурещ и Варна. Тази година билетът е около 8000 евро. Обикновено пасажерите по този маршрут са около стотина и са от цял свят. За тях се грижи персонал от над 40 души.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Изплащат пенсиите от днес

Изплащането на пенсиите през август чрез пощенските станции започва от днес и ще приключи до 20 август. Това информираха от Националния осигурителен институт (НОИ). Хората, които получават парите си по банков път, ще получат своите пенсии днес.    Датата за изплащане на обезщетенията за безработица е 15 август, посочват още от НОИ. Оттам припомнят,..

публикувано на 07.08.24 в 08:23

Слънце и нормални температури

Днес ще преобладава слънчево време, следобед над Североизточна България с временни увеличения на облачността. Вятърът ще е слаб, по крайбрежието до умерен от северозапад, следобед от североизток и изток. Сутринта ще е по-прохладно с температури във вътрешността 12-17 градуса, по крайбрежието 17-20. Максималните температури ще са между 27° и 32°,..

публикувано на 07.08.24 в 07:05
Снимката е илюстративна

Без ток днес

Разград Днес от 08:30 ч. до 16:30 ч. ще бъде прекъснато електрозахранването в с. Драгомъж, чужди трафопостове: ТП "Кариера Драгомъж", ТП "Овчарници Драгомъж".Временни смущения в електрозахранването са възможни от 08:30 ч. до 16:00 ч. в районите на с. Малък Поровец, Воден - резерват, трафопостове : ТП 1 Драгомъж , ТП 1 Малък Поровец , ТП..

публикувано на 07.08.24 в 07:01

2516 лв. заплата за асистент

Правителството отпусна допълнителни 184 млн. лв. за увеличаване на заплатите във висшето образование. Считано от 1 април, с по-високи възнаграждения ще са академичният състав, изследователите и експертите в държавните висши училища и научните организации. Средствата се предоставят съгласно изискването на Закона за висшето образование средните бутни..

публикувано на 06.08.24 в 08:44

Днес е Преображение Господне

Православната църква отбелязва днес Преображение Господне. Празникът е спомен за едно от важните събития в земния живот на Христос.  Преди доброволните си страдания и кръстна смърт, той разкрива своята божествена слава пред трима свои ученици – апостолите Петър, Яков и Йоан.  Според народните вярвания от Преображение Господне "лятото се пречупва" и..

публикувано на 06.08.24 в 08:36

Трета празна папка

„Има такъв народ“ върна на президента Румен Радев неизпълнен третия мандат за съставяне на правителство в рамките на 50-ото Народно събрание.  "Установихме, че нямаме особени различия с другите партии и бихме могли да вървим заедно, но политическата мъдрост в една партия не достигна", заяви председателят на парламентарната група на партията Тошко..

публикувано на 05.08.24 в 12:56

Връщат третия мандат

Неизпълнен трети мандат за съставяне на редовно правителство връща днес партия "Има такъв народ". Така президентът Румен Радев трябва да насрочи следващите предсрочни парламентарни избори.  От 9 юни досега три кръга от преговори не успяха да излъчат редовен кабинет. Конституцията предвижда, че след като и третият мандат се провали, президентът..

публикувано на 05.08.24 в 10:57