Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вероятен случай на менингит

Регионалната здравна инспекция в Търговище съобщава за вероятен случай на менингит при дете. Лечението на 6-годишния пациент в болница е вече започнато. Ако бъде потвърден, това ще първи случая на менингоенцефалит за годината в Търговищко, допълни Тодорина Филева, старши инспектор в Дирекция "Надзор на заразните болести" в здравната инспекция. 

Пациентът е родом от Омуртаг, но живее тук само през летните месеци. Иначе семейството му работи в Белгия. Детето се почувствало зле на 22 август. Прието е с висока температура, зачервено гърло, последвали припадък и гърч. Клиничната картина насочва медиците към диагнозата менингоенцефалит.

Взети са проби за допълнителни изследвания. Резултатите от Националната референтна лаборатория трябва да са ясни до дни.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Учат тийнейджъри да споделят

Лятна група за личностно развитие и емоционална интелигентност за младежи от 14 до 19 г. се организира в Търговище. Инициативата е на психолога Емануела Емилова от Превантивно-информационния център по наркотични вещества.  Тя е безплатна и цели да създаде условия младите хора да говорят за емоциите си и да споделят. Такава потребност се наблюдава..

публикувано на 12.07.24 в 09:57

Ремонтират общинските пазари

Обявена е обществена поръчка за ремонт на общинските пазари в Търговище, съобщават от местната администрация.  Проектът предвижда ремонтите да обхванат площ от близо 5 дка в района на открития и покрития пазар, както и пространството пред блока на ул. „Васил Левски“ № 40.  Планира се покритият пазар да бъде преустроен в търговски комплекс с..

публикувано на 12.07.24 в 09:50
Снимката е илюстративна

Нов водопровод в Овчарово

Започва изграждането на водопровод за допълнително питейно-битово водоснабдяване на търговищкото село Овчарово, което е на воден режим от 2017 г. Заради липсата на достатъчно количества за 600- те жители, вода се подава през ден. За да се реши проблемът с водоснабдяването, се предвижда изграждането на каптажно съоръжение на мястото на..

публикувано на 12.07.24 в 09:06

Финалът на Евро 2024 на площада

Финалът на Европейското първенство по футбол ще бъде излъчен на открито в центъра на Търговище. Двубоят между финалистите Испания и Англия започва в 22.00 ч. на 14 юли, неделя. Любителите на футбола ще могат да проследят срещата на два екрана, които ще бъдат разположени в близост до ритуалната зала на ул. „Васил Левски“. Община..

публикувано на 11.07.24 в 14:47

Нов президент на Ротари клуб

Предприемачът Николай Димитров е новият президент на Ротари клуб – Търговище, след традиционната годишна ротация в организацията. Той пое щафетата от досегашния президент Светослав Кънчев, който му предаде ротарианските символи: огърлицата, камбаната и клубните знамена.  Кънчев благодари на своите приятели, че са приели присърце каузата за..

публикувано на 10.07.24 в 09:27
Община Търговище

Отчитат бюджет 2023

Публично обсъждане на отчета на бюджета на община Търговище ще има днес. То е от 17.00 ч., в зала № 74 на местната администрация.  Поканени са представителите на бизнеса, неправителствения сектор, общинските съветници, кметове на кметства и всички граждани.  Материалите по публичното обсъждане са публикувани в сайта на община Търговище в раздел..

публикувано на 10.07.24 в 08:59

Индустриален парк за милиони

Индустриалният парк, който ще бъде изграден в Търговище, е локомотивът, който ще изтегли напред общината в икономически, в промишлен и в социален аспект и ще спомогне за преодоляване на регионалните дисбаланси. Това заяви министърът на иновациите и растежа Росен Карадимов на среща с кмета д-р Дарин Димитров и представители на бизнеса в Търговище...

публикувано на 09.07.24 в 15:44