Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На добър час, студенти!

Снимка: Радио Шумен

Празничното откриване на новата учебна година в Шуменският университет „Епископ Константин Преславски“ ще бъде утре, понеделник, на 9 септември. Тържеството ще започне в 10 часа пред Ректората с водосвет, отслужен от архиерейският наместник на Шумен отец Димитър. Ректорът - проф. д.и.н. Георги Колев, ще приветства преподавателите, студентите и служителите, а първокурсниците ще положат академична клетва. 1 100 са новоприетите студенти в редовна и задочна форма в 48 специалности, в образователно-квалификационни степени бакалавър и професионален бакалавър.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Излезе първото класиране след седми клас

Министерството на образованието и науката публикува първото класиране от приема за гимназии след 7. клас.  Проверката става в системата  https://infopriem.mon.bg  с входящ номер и идентификационен код. След като бъдат обявени резултатите от класирането, учениците имат три дни да се запишат. Срокът за записване е от 15 до 17 юли, или от..

публикувано на 12.07.24 в 15:05

Вторият мандат - идната седмица

Идната седмица президентът Румен Радев ще връчи втория мандат за съставяне на правителство. "Не бързам и ще връча мандата следващата седмица", посочи той в Бургас, където присъства на националното военноморско учение с международно участие "Бриз-2024". "Първо искам да призова народните представители да осмислят в дълбочина..

публикувано на 12.07.24 в 09:23

Планово без ток

Поради планови прекъсвания на Електроразпределение Север АД на територията на областите Разград, Русе, Силистра, Търговище, Шумен, са възможни смущения в електроподаването в: Разград О т 08:30 ч. до 16:30 ч. , в района на: с. Гецово. Русе О т 09:00 ч. до 17:00 ч. , в района на: с. Сандрово, с. Пиперково, с. Голямо..

публикувано на 12.07.24 в 09:10

Горещ петък

Днес отново ще е предимно слънчево.  Ще духа слаб до умерен вятър от североизток, който следобед ще се ориентира от изток.  Остава горещо с максимални температури между 34° и 39°, по Черноморието от 29° до 34°, за Варна около 34°. Вълнение на морето 2-3 бала.  Температура на морската вода 26°-27°. Атмосферно налягане 989 хПа – малко по-високо от..

публикувано на 12.07.24 в 07:47

ПГ на ДПС изключи още 17 депутати

Парламентарната група на ДПС изключи още 17 народни представители, сред тях и депутати от Североизточна България.  Решението беше прочетено в пленарната зала от заместник-председателя на парламента Росица Кирова. Това се е случило след заседание на парламентарната група на движението тази сутрин. За него са гласували 25 души, без против и..

публикувано на 11.07.24 в 11:26

Мерят кръвно в жегата

В 9 града ще се реализира тази година кампанията „С отговорност към горещините“, организирана от "Медика".  В изнесени пунктове в Русе, Разград, Търговище, Шумен, Силистра, Тутракан, Свищов, Бяла и Попово кардиолози и съдови хирурзи на лечебните заведения ще консултират безплатно хората как да предпазят сърдечно-съдовата си система от опасните..

публикувано на 11.07.24 в 09:04
Делян Пеевски, председател на ДПС

Пеевски отговори на Доган

По-малко от два часа след призива на почетния председател на ДПС Ахмед Доган за оставката на Делян Пеевски и още петима знакови фигури от ръководството на Движението за права и свободи, Пеевски отговори с позиция, публикувана на официалния сайт на партията със заглавието: "Делян Пеевски, председател на ДПС:  Няма да се откажа и няма да предам хората,..

публикувано на 10.07.24 в 22:34