Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Сътрудничество с УНИЦЕФ

Нов меморандум за сътрудничество с детския фонд на Организацията на обединените нации (УНИЦЕФ) подписа кметът на Велики Преслав, д-р Александър Горчев, съобщи кореспондент на РШ. Въз основа на този документ продължава методическата подкрепа и обучението на персонала, назначен на работа в двете нови социални заведения - Център за обществена подкрепа и Дневен център за деца с увреждания, които ще посрещнат потребители в средата на този месец. Велики Преслав си партнира с УНИЦЕФ от 2012 г. С подписания сега меморандум страните се споразумяха още да продължат да работят в полза на деца, нуждаещи се от специални грижи и да подкрепят техните родители.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Иде коледна ваканция

От 22 декември до 3 януари включително ще е коледната ваканция за учениците. Това е записано в заповед на министъра на образованието и науката Красимир Вълчев. За учениците от I до VI клас се определят две седмици, в които дните да са неучебни, а да се използват за компенсиращи мерки, занимания по интереси и/или обща подкрепа, в т.ч. и от разстояние в..

публикувано на 01.12.20 в 11:03

Проверки в рибните магазини

Засилени проверки във всички обекти, където се предлага риба, започват преди Никулден от Българската агенция по безопасност на храните. Инспекторите ще контролират магазини, пазари, складове за търговия на едро, заведения за обществено хранене и борси. Ще се проверяват документите за произход и безопасност на рибата, спазването на сроковете и условията..

публикувано на 01.12.20 в 10:08

Електронни направления за PCR

От днес трябва да заработи системата, която позволява на личните лекари да издават електронни направления за безплатни PCR тестове на своите пациенти. По оптимизацията ѝ работеха 30 фирми, но стартът ѝ се забави. Досега джипитата имаха право да издават само хартиени направления след снемане на анамнезата на пациента. От днес ще могат да го правят..

публикувано на 01.12.20 в 08:56

Няма затворени пътища в Североизтока

Републиканските пътища в Североизточна България са мокри, обработени с луга и пясък, проходими при зимни условия, съобщават дежурните в пътните управления в Разград, Силистра, Търговище и Шумен. Слаб снеговалеж има на места в Разградска област, а в Шуменска – в района на пътен възел Панайот Волов на магистрала „Хемус“. На места в Разградска област..

публикувано на 01.12.20 в 07:24

Над 1900 с COVID-19 излекувани за денонощие

Общо 292 са новите случаи на COVID-19 в Североизточна България през последното денонощие. Това са данните на единния информационен портал. Най-много – 144 – са новозаразените в Русенска област. В Силистренска и Шуменска – съответно 65 и 52, в Търговищка – 16, в Разградска – 15. В страната през вчерашния ден са установени 2814 нови случая на..

публикувано на 01.12.20 в 06:56

Снеговалежът спира

Времето над Шумен е облачно, вятърът е северозападен, 3 м/сек., температурата на въздуха – 0 градуса, снежната покривка е 5 см. Атмосферното налягане е 998 хектопаскала и през деня ще се колебае, относителната влажност на въздуха е 96 %. В Русе температурата е 1 градус, видимостта там е намалена до 1,8 км. В Силистра температурата на въздуха е 1..

публикувано на 01.12.20 в 06:37

Планово без ток на 1 декември

Заради извършването на неотложни ремонти и днес на места ще бъде прекъсното електрозахранването. От 8 до 12 ч. без ток ще бъдат жителите на шуменското село Салманово.Временни смущения са възможни от 8 до 9 ч. и от 11.30 ч. до 12 ч. в района на село Мараш и част от кв. Дивдядово. Между 8.30 и 16.30 ч. ще бъде спряно електрозахранването по улиците:..

публикувано на 01.12.20 в 05:40