Онлайн договори

Снимка: pixabay

До дни първите изкупвачи на сурово мляко ще могат да регистрират онлайн договорите си в Интегрираната система за администриране и контрол, съобщиха от ДФ „Земеделие“. Това ще доведе до намаляване на административната тежест за земеделските стопани и агробизнеса и ще облекчи както работата, така и задълженията им.

По този повод от 10 до 12 септември 2019 г. няма да се приемат заявления за регистриране на договори на първите изкупвачи на мляко в областните дирекции на ДФ „Земеделие“. Временното преустановяване на регистрацията се налага поради технологично адаптиране и обновяване на модула в системата. 


ВИЖТЕ ОЩЕ

Отиде си великата Стоянка Мутафова

Тази сутрин, на Никулден, е починала Стоянка Мутафова. Това съобщиха от Военномедицинска академия, където 97-годишната актриса беше приета за лечение. "Ураганът Стояна", "неотразимият женски феномен на българското кино", "фината аристократка на сцената", "бунтарката, която може да се държи и като принцеса, и като уличен гамен", "лудетината",..

публикувано на 06.12.19 в 09:38

Адреси без ток в петък

Разград От 9 до 16ч. ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: гр. Цар Калоян - улиците: "Тича", "Огоста", "Освобождение" и "Цар Иван Асен". В същия времеви интервал без ток ще бъде района на с. Горичево - улиците: "Арда", "Лудогорие", "Странджа" и част от "Рила". Силистра От 8.30 до 17 ч. ще бъде прекъснато..

публикувано на 06.12.19 в 07:14

Никулден е

Нa днешния 6 дeкeмври изтoчнoпрaвocлaвнитe хриcтияни чecтвaт cвети Никoлaй Чудoтвoрeц. Първooбрaзът e иcтoричecкaта личнocт на Никoлa Мирaликийcки, рoдeн прeз 3 в. сл. Хр. в Мала Азия. Oщe кaтo млaдeж тoй нacлeдил гoлямo бoгaтcтвo oт бaщa cи и рaздaл вcичкo нa дeцaтa и бeднитe cи cъгрaждaни. Зa дoбритe му дeлa ce рaзкaзвaли мнoжecтвo лeгeнди...

публикувано на 06.12.19 в 06:18

Малко по-топло

Между минус 4 и 1 градус са температурите тази сутрин в Североизточна България. Днес над по-голямата част от района ще преобладава слънчево време. Дневните температури слабо ще се повишат. Преди обед главно по поречието на река Дунав ще е мъгливо и там по пътищата са възможни заледявания. Максималните стойности ще са между 5 и 10 градуса, за Шумен-7-8..

публикувано на 06.12.19 в 05:51

За безопасен празник

Засилено полицейско присъствие ще има около най-посещаваните обекти за студентския празник - 8 декември. Създадена е необходимата организация за опазване на обществения ред и недопускане на инциденти в дните около празника, съобщиха от МВР. От полицията посочват, че при необходимост, в големите курорти ще бъдат командировани служители на дирекция..

публикувано на 05.12.19 в 16:32

Конкурс "Моето стопанство"

Земеделското и образователното министерства обявяват конкурс, наречен „Моето стопанство“. Състезанието е за ученици от 11 и 12 клас, които се обучават в паралелки по „Растениевъдство и животновъдство“. Те могат да представят своите идеи за стартиране на бизнес в областта на земеделието. Конкурсът е част от съвместната кампанията на двете..

публикувано на 05.12.19 в 16:20

Пилешко месо със салмонела

Най-малко 100 тона пилешко месо със салмонела от Полша са стигнали до българския пазар, признаха от Агенцията по храните. Част от месото е иззето, засега няма данни за заболели потребители. "По отношение полското месо със салмонела получените известия не са едно или две. В България като засегната страна вече сме получили 16 такива известия", заяви..

публикувано на 05.12.19 в 15:07