Раници на прицел

Снимка: skandal.bg

Комисията за защита на потребителите вече извършва проверки в търговската мрежа и онлайн пространството на стоки за ученика. Вниманието е насочено към най-често купуваните стоки преди началото на учебната година – ученически пособия, раници, дрехи, обувки и други. Проверките са фокусирани върху безопасността, върху информацията, която задължително трябва да бъде предоставяна за стоките, заяви за Радио Шумен председателят на комисията Димитър Маргаритов.

Той посъветва родителите да бъдат внимателни за обявяването на цените и то най-вече в случаите, когато избират комплекти, включващи различни пособия за учениците.

По отношение на раниците председателят на КЗП заяви, че и тази година ще се следи за верността на твърденията за техните характеристики. Той даде пример със случаи, при които са рекламирани раници с дишащ гръб или с анатомични приспособления, но впоследствие търговците не са успявали да докажат тези характеристики.

„Най-добрият начин да изберем раница е изпробването й от детето със симулация на натоварване“, каза още Маргаритов.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Всички полицаи на пост

Министерството на вътрешните работи започва нова акция за контрол по пътищата заради зачестилите инциденти от последните дни. Това обяви вътрешният министър Младен Маринов. Късно снощи в град Нови Искър близо до жп прелез лека кола блъсна 8-годишно дете, което е в болница в тежко състояние. По-рано на софийския булевард "Никола Вапцаров" джип..

публикувано на 14.12.19 в 16:05

Топла събота

Високи са температурите в региона в съботната сутрин. Във вътрешността са 7-8 градуса, а по крайбрежието между 11 и 13 градуса. Днес преди обяд облачността временно ще се разкъса, но около пладне ще се увеличи и по-късно на изолирани места се очаква да превали слаб дъжд. Ще духа слаб вятър от юг, югоизток. Ще бъде топло за средата на декември, с..

публикувано на 14.12.19 в 07:45
Иван Маджаров

400 милиона лв. повече за здравеопазване

„Проблеми с изписването на лекарства няма да има нито за лекарите, нито за хронично болните пациенти“. Това заяви председателят на БЛС днес, Иван Маджаров, преди началото на събора на съсловната организация. През следващата година Националната здравно-осигурителна каса ще разполага с 4 млрд. и 700 000 лева, 400 млн. лева повече от тази година...

публикувано на 13.12.19 в 15:26

Арести за притежание на наркотици

Трима млади мъже от Търговище са задържани за срок до 24 часа за държане на различни количества канабис. У 27-годишен мъж са намерени 11 грама канабис, а в дома му - още 62 грама, разпределени в торбички на дози за разпространение. Други двама - на 25 и 26 години също са задържани, заради притежание на по 1 грам канабис. Образувани са досъдебни..

публикувано на 13.12.19 в 12:04

Прекъсвания в излъчването на Радио Шумен

Поради технически превключвания в интервала между 11 ч. и 14 ч. ще има прекъсвания при излъчването на програмата на РШ на честота 87.6 MHz. Прекъсванията ще са с продължителност до 5 мин.

публикувано на 13.12.19 в 11:23

Поддържайте бойлерите

Има задължителни изисквания при експлоатацията на битовите бойлери, които ние като потребители трябва да спазваме. След последния   инцидент в Шумен от 10 декември потърсихме мнението на специалиста по топлотехника Иван Петров. Припомням, че взрив на бойлер почти разруши една къща на улица „Гео Милев“ в Тракийския квартал, а друга е със..

публикувано на 13.12.19 в 11:07

Предимно облачно

Времето днес ще остане предимно облачно. С прекъсвания ще превалява слаб дъжд. Видимостта сутринта на места ще е намалена. Вятърът ще е слаб, по Черноморието - умерен от север, а следобед ще се ориентира от юг. В по-късните следобедни часове облачността ще намалява. Ще остане сравнително топло с минимални 5 - 10 градуса и максимални 10 - 13. За района на..

публикувано на 13.12.19 в 06:07