Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Росица Антонова - временен кмет на Шумен

4
Снимка: Радио Шумен

Росица Антонова - досегашен заместник-кмет по икономическо развитие, бе избрана за временен  кмет на Шумен по време на предизборната кампания. Предложението тя да поеме управлението на общината до полагането на клетва от бъдещия кмет бе прието единодушно от шуменските общински съветници на последното им за мандата заседание днес.

„Надявам се работата на общината да продължи без сътресения“, каза Росица Антонова. Тя уточни, че и в предизборния период  администрацията ще продължи да извършва всички услуги за гражданите. Ще се отлагат само въпросите, изискващи санкция на Общинския съвет, сред които са процедурите по разпореждане с общинската собственост. 

В началото на днешната сесия в отговор на питане на общинския съветник Веселин Пенчев за строежа на завод за отпадъци в кв. "Дивдядово" кметът Любомир Христов заяви, че това все още е само инвестиционно намерение и общинската администрация ще запознае гражданите, когато има повече конкретика по този въпрос.

„Четворка“е оценката ми за работа на този Общински съвет“, каза общественият посредник Иван Капралов.  Според него, с работата си общинските съветници са успели в голяма степен да защитят интересите на гражданите на Шумен и са предложили различни гледни точки по важни проблеми.


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ
Социален център в село Веселиново

COVID-19 в социален център

11 случаи на хора с положителни тестове за COVID-19 са регистрирани в Центъра за настаняване от семеен тип за пълнолетни лица с умствена изостаналост в с. Веселиново, област Шумен. Това съобщиха от Областната администрация. Става дума за 3 души от персонала и 8 обитатели на социалното заведение. Изследвани са всички хора от центъра и е..

публикувано на 22.10.20 в 15:13

Критерии за стипендии

Училища избират различни критерии за предоставяне на стипендии на ученици за отличен успех. Нормативният документ дава възможност на комисиите в училищата да изберат за осмокласниците оценката от националното външно оценяване или общия годишен успех. В средно училище „Сава Доброплодни“ в Шумен се приема като критерий оценката от националното външно..

публикувано на 22.10.20 в 14:52
Шуменски университет

И първокурсниците онлайн

Всички първокурсници от Шуменския университет преминават в обучение в електронна среда от 26 октомври - понеделник. Това става със заповед на ректора на висшето училище проф. Георги Колев. Те бяха единствените студенти, които се обучаваха присъствено в корпусите на ВУЗ-, а останалите им колеги използваха Университетската платформа за електронно..

публикувано на 22.10.20 в 14:01

Капачки за бъдеще

Кампанията „Капачки за бъдеще“ отваря 16 пункта за предаване на събраната от граждани и организации пластмаса в събота. В Шумен капачки ще се приемат от 10:00 до 14:00 ч. на адрес ул. „Васил Левски“ 6. С час по-малко ще работи пунктът в Русе пред паркинга на хотел „Дунав“. За три години кампанията събра средства за 22 кувьоза. Закупена е и друга..

публикувано на 22.10.20 в 12:25

Шумен е петият град

Шумен е на пето място в страната с 82 пациенти с коронавирус, настанени в болница. Градът попада в червената зона. Преди това са София, Пловдив, Благоевград и Бургас. Това съобщи министърът на здравеопазването Костадин Ангелов. Маските най-често ще се носят по площади, пазари, спирки на градския транспорт, пешеходни зони, на опашки пред магазини,..

публикувано на 22.10.20 в 12:07

Семейство тръгна на училище

За Иван и неговото семейство есента на 2020 г. се оказа много различна. Той има първи учебен ден в Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“, а съпругата му – първи учебен ден в гимназията. Синът им пък е с първи учебен ден в детската градина. Иван е на 27 години от село Ивански. Завършил е средно образование и въпреки че е мечтал да..

публикувано на 22.10.20 в 09:24

Безплатни противогрипни ваксини

Пристигнаха безплатните противогрипни ваксини в Шуменско за хронично болните на възраст над 65 години. Всеки личен лекар е получил ваксини по предварително заявен списък, съобразен с пожелалите да бъдат имунизирани през миналата година. През следващите дни джипитата ще направят организация и ще се обадят на всеки от пациентите, за които има..

публикувано на 22.10.20 в 07:06