Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Военният завод „Дунарит“ гори

Пожар във военния завод „Дунарит“, евакуират работниците.
Снимка: БГНЕС

Пожар е пламнал във Военния завод „Дунарит“ в Русе. Инцидентът е станал в цеха за тротил. Всички работници, които са били на смяна, са евакуирани и няма опасност за тях и живеещите в близките населени места.

На мястото на инцидента са всички екипи на пожарна безопасност, като огънят вече е овладян.

Сигнал за инцидента в завода е подаден минути преди 11 ч. днес на телефон 112 . Няма данни за пострадали хора. Предприети са действия за ограничаване на вредните въздействия от възникналия инцидент.

Екипи на полицията са отцепили района и движените на автомобилите се пренасочва по обходни маршрути.

По разпореждане на министър Младен Маринов директорът на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението" главен комисар Николай Николов пътува към Русе, съобщиха от министерството.ВИЖТЕ ОЩЕ

Дарителска кампания и в Ценово

Дарителската кампания за борба с пандемията от коронавирус набира все по-голяма скорост в община Ценово. По сметката на болница „Медика“ в Русе вече са преведени над 2200 лева. Според волята на дарителя, парите са за закупуване на тестове, лични предпазни средства за медицинския персонал, както и за оборудване. Началото на кампанията беше..

публикувано на 09.04.20 в 15:21

Мобилни мивки по улиците

Мобилни мивки с препарати постави Община Русе на възлови места в града. Целта е да се ограничи разпространението на COVID-19. Мивките са 10 и са поставени на местата, където минават най-много работещи граждани: кооперативния пазар; пазарите в кв. „Чародейка“ и "Олимпия"; на улица „Александровска“ 93; на площадите „Свобода“, „Хан Кубрат“ и..

публикувано на 09.04.20 в 15:09
Васил Петров - в средата

Военен ветеран на 100

100-годишен юбилей отбеляза днес ветеранът от войните Васил Петров от Русе. „За силата на духа и смисъла на всичко около нас винаги е трудно да се говори, но именно хора като Вас трябва да бъдат морален стожер на обществото в тежки и кризисни моменти! Вие сте тези, от които ние можем и трябва да черпим познание и мъдрост!". С тези думи областният..

публикувано на 09.04.20 в 14:16

Помощ за кухнята

Мото-Пфое предостави на Община Русе автомобил за  нуждите на ОП „Обществена трапезария“. От началото на месеца служители на предприятието и доброволци доставят храна до домовете на 110 русенци от най-уязвимите групи, но скоро предстои техният брой да достигне 250 човека. „Компанията откликна светкавично на идеята ни за сътрудничество и дори..

публикувано на 09.04.20 в 13:20

Третират срещу кърлежи и бълхи

Пръскането срещу кърлежи и бълхи в община Русе продължава. От 6 ч. до 10 ч. днес ще се обработват зелените площи в селата Просена, Долно Абланово, Басарбово, Семерджиево и Ястребово. Утре в същия часови отрязък ще се третират площади и градини в Бъзън, Червена вода, Ново село и Тетово. Използваните препарати са безвредни за хора и животни, уточняват..

публикувано на 09.04.20 в 05:45

Дарителска кампания

50 защитни шлема на стойност 650 лева дариха тази сутрин Жени ГЕРБ на сектор „Контрол и правоприлагане“ – Русе към Национално ТОЛ управление. Дарението връчиха на началника на сектора, инж. Димитър Вълков, Ивелина Бонева – председател на Жени ГЕРБ - Русе и общинският ръководител на партията Бедрос Пехливанян. Служителите на ТОЛ управлението..

публикувано на 08.04.20 в 14:41

Торби с тютюн и дрога във фризера

Наркотици и над 70 кг тютюн са открити в дома на 64-годишен мъж в русенското село Сандрово, информират от агенция „Митници“. Проверката е в рамките на акция срещу нелегално разпространение на акцизни стоки. В пристройка в двора на къщата, обособена като лятна кухня, в два фризера тип "ракла" са намерени и иззети 71 полиетиленови черни торби с..

публикувано на 08.04.20 в 14:06