Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Приемни за възрастни хора

Снимка: Pixabay

Международният ден на възрастните хора – 1 октомври, по традиция ще бъде отбелязан в офисите на териториалните поделения на Националния осигурителен институт.

В приемните по места служители ще отговарят на запитвания на граждани. Експертите ще дават консултации за актуалните изисквания за пенсиониране в различните категории труд и възможностите за закупуване на недостигащ осигурителен стаж.

Ръководители и служители на териториалните поделения на НОИ днес ще посетят домовете за социални услуги на възрастни хора в няколко населени места, сред които и силистренското село Айдемир.

В Шумен е обявен Ден на отворените врати. В приемната на първия етаж в офиса в града, който се намира на бул. „Симеон Велики“ № 60 служители от отдел „Пенсии“ ще дават консултации по пенсионни въпроси.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

200 милиона за "украинска помощ"

Правителството одобри допълнителни 200 млн. лв. по бюджета на Държавен фонд "Земеделие" за 2024 г.  Средствата се отпускат за изплащане на част от втория транш на обща стойност 325 млн. лв. от т. нар. "украинска помощ". Правителственото постановление за допълнителните средства е прието неприсъствено в последния ден на изминалата работна седмица, се..

публикувано на 07.10.24 в 09:42

Спецакция на пътя

Масова полицейска акция на КАТ започва от днес. Засилен ще бъде контролът над шофьорите, които возят в автомобилите си деца. Те трябва да пътуват със специални седалки. Ще се следи и за поставени колани.  Ще се проверява и дали водачите на тротинетки, които са в категория индивидуални електрически превозни средства, носят задължителната за лица..

публикувано на 07.10.24 в 09:38

Цените надолу и нагоре

Минимално повишение на цените на едро на храните отчитат от Държавната комисия по стоковите борси и тържища тази седмица. Поскъпнали са доматите от оранжерии, а краставиците са поевтинели. Скочила е и цената на зеления и червения пипер, както и на лука.  Спад е отчетен при картофите, морковите и зелето. Поевтинели са кравето сирене, кашкавалът и..

публикувано на 07.10.24 в 08:39

Фермери в протестна готовност

Протестна готовност обявяват браншови организации в земеделието заради неизплатените средства по т.нар. "украинска помощ". Към протестните декларации на зърнопроизводителите, овцевъдите и биопроизводителите се присъединиха и членовете на Камарата на производителите на плодове и зеленчуци. Днес земеделците са поканени на среща в Министерството на..

публикувано на 07.10.24 в 08:12

Планово без ток

Поради неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в следните райони: Русе От 9:00 до 16:00 с. Щръклево: Т 5 Щръклево , Т 7 Щръклево и улици: "Янтра", "Розова Долина", "Еделвайс", "Теменуга", "Лом", "Есперанто", "Камчия", "Шипка". От  9:00 до 16:30 с. Полско..

публикувано на 07.10.24 в 06:38

Следобед вятърът ще отслабне

Днес времето ще е предимно слънчево. В сутрешните часове ще духа до умерен, в Дунавската равнина и по северното Черноморие временно силен вятър от запад-северозапад, който следобед чувствително ще отслабне и към края на деня ще се обърне от юг.  Максимални температури между 19° и 24°, за Шумен около 21°,  за Русе и  Силистра  -  22°,  Разград - 18°,..

публикувано на 07.10.24 в 06:23

Времето през новата седмица

В понеделник валежите ще спрат и облачността бързо ще намалее до слънчево. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад. Привечер вятърът ще отслабне и ще започне да се обръща от юг. Минималните температури ще са между 10° и 15°, а максималните - от 18° до 23°. До петък ще преобладава слънчево време със слаб вятър с южна компонента. Сутрин ще..

публикувано на 06.10.24 в 15:46