Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Търсят вдъхновени учители

Снимка: mamaninja.bg

Конкурс за учители, които вдъхновяват и мотивират учениците си да постигат по-добри резултати, организира за първи път Министерството на образованието и науката.

В него могат да участват отделни учители, директори или цели екипи. Ще се оценява положителният опит от новаторските практики, чрез които уроците стават по-интересни, както и дали учителите успяват да стимулират учениците да бъдат творци и да мислят критично.

Във фокуса на конкурса ще бъдат още целодневната организация на учебния ден, извънучебното време и работата с родителите. Конкурсът ще се проведе в три кръга – училищен, областен и национален. Предложенията за награждаване на учители и учителски екипи се подават до директора на съответното училище в срок до 1 ноември. Формулярите на одобрените за участие в областен кръг учители и учителски екипи ще се изпращат по електронен път в Регионалното управление на образованието до 8 ноември.

Отличените иновации ще бъдат публикувани в „Годишник на иноваторите в образованието“, за да могат да ги прилагат и други учители. Победителите ще сформират Национален клуб на иноваторите, който ще провежда майсторски класове и форуми за обмяна на опит.

Наградите от конкурса ще бъдат връчени в началото на 2020 година.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Жълт код за сняг и дъжд

Предупреждение от първа степен за потенциално опасно време - жълт код, за значителни валежи от сняг и дъжд за цялата страна, обяви за 26 януари Националният институт по метеорология и хидрология. На много места в страната утре ще има валежи от сняг, в източните и южните райони - от дъжд, който вечерта и през нощта срещу сряда също ще премине в..

публикувано на 25.01.21 в 18:57

Номинации в ГЕРБ

ГЕРБ започва кампания за номиниране на кандидати за народни представители от утре - 26 януари, до 8 февруари. В нея могат да участват всички членове на партията, които могат да предложат до трима души. Номинациите ще се приемат в офисите на ГЕРБ по места или на електронната поща на всяка една структура. Обобщението на кандидатурите ще бъде..

публикувано на 25.01.21 в 14:25

АПИ предупреждава шофьорите

Заради очакваното понижение на температурите и прогнозата на метеоролозите за сняг и поледици през следващите дни Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия, да карат внимателно, със съобразена скорост, да спазват дистанция и да не предприемат рискови изпреварвания. Областните..

публикувано на 25.01.21 в 13:09

България се отваря

България се намира в много добро положение към момента. В резултат на предприетите мерки заболеваемостта на 14-дневна база е под 100 на 100 000 души и сме една от четирите европейски държави извън червената зона. Алармиращ факт обаче е разпространението на новия вариант на COVID-19, който вече е и в България и е необходимо да се намали..

публикувано на 25.01.21 в 11:34

86 години БНР

Осемдесет и шест години от създаването си чества днес Българското национално радио. На 25 януари 1935 г. цар Борис ІІІ издава указ, с който одобрява наредба-закон за обявяване на радиоразпръскването в България за държавна собственост. За първи директор на Радио София и началник на радиоразпръскването е назначен Сирак Скитник.  Осемдесет и..

публикувано на 25.01.21 в 07:30

Планово без ток на 25 януари

Райони в Североизточна България ще останат без електрозахранване днес, 25 януари, заради ремонти и обслужване на съоръженията. В Шуменска област от 8 ч. до 17 ч. ток няма да има в Южната промишлена зона на Нови пазар, а от 13 ч. до 17 ч. в част от Плиска – по улиците „Юрий Гагарин“, „Рила“, „Никола Вапцаров“, „Странджа“, „Пирин“, „Малчика“. В..

публикувано на 25.01.21 в 06:26

Топъл понеделник

Днес ще бъде предимно облачно с валежи от дъжд, които в следобедните часове от запад ще спират и облачността ще се разкъса. Ще духа умерен, на места – временно силен южен вятър, който привечер ще се преориентира от запад. Все още ще е топло за края на януари, с максимални температури между 9 и 14 градуса, за Шумен – около 12 градуса.

публикувано на 25.01.21 в 06:21