Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Уволнение заради нехуманно умъртвяване на птици

Снимка: Личен архив
Служител на Областната дирекция по безопасност на храните (ОДБХ) в Шумен бе отстранен от работа, след като в социалните мрежи бе пуснато видео, на което се вижда как той скача върху чувал с умъртвени птици.
Драмата се разигра в птицеферма в Смядово, където е била открита салмонела и е било решено да бъдат умъртвени 3600 кокошки носачки и да бъдат унищожени 60 000 яйца. Акцията обаче е била заснета от охранителна камера на фермата, чийто собственик Димитър Папазов пусна клип във Фейсбук. Във видеото ясно се вижда, че става дума за нехуманно умъртвяване на птици.
Миглена Стоянова записа мненията по случая на собственика на птицефермата Димитър Папазов и директорката на Областната дирекция за безопасност на храните в Шумен д-р Катя Райкинска.
 

ВИЖТЕ ОЩЕ

Минерална вода за бедстваща Мътница

Българският Червен кръст достави вода на 63 соцалнослаби домакинства в шуменския квартал „Мътница“. Това съобщи председателят на организацията в Шумен Пламен Петров. Заради кризата с водата вчера кметът на Общината Любомир Христов обяви бедствено положение. Очаква се следващата седмица да започнат дейностите по възсатонвяване на сондаж 5 от..

публикувано на 25.09.20 в 16:32

Сътрудничество с Перм

Днес бе подписан договор с меморандум за сътрудничество между Българско-турската търговско-индустриална камара   в Шумен и Търговско промишлената палата в руския град Перм. За целта от руска страна гост в Шумен бе Юлия Вавилова – представител за Югоизточна Европа на палатата. Целта е руският бизнес да търси път през България към турските..

публикувано на 25.09.20 в 16:14

5 нови случая от 15 теста

Пет нови случая с положителни проби за COVID-19 са регистрирани вчера в област Шумен, според Единния информационен портал.  Става дума за жена на 54 години от с. Вълнари, жена на 55 години и още две на по 60 години от Върбица и мъж на 68 години  от с. Чернооково. От новорегистрираните са хоспитализирани 3 души. Изготвени са  предписания на..

публикувано на 25.09.20 в 14:02

Хванаха бракониери с въдици

Трима бракониери от село Айдемир – на 26, на 27 и на 32 години, са заловени в езерото Сребърна при съвместна операция на служители на Участък – Айдемир и РИОСВ - Русе. Мъжете били засечени в забранените части на резервата с хвърлени въдици във водите на езерото. Уловената от тях риба е върната в естественото ѝ местообитание. Иззети са въдиците, а..

публикувано на 25.09.20 в 12:52

Екофантазии в Никола Козлево

Конкурс за изработване на предмети от отпадъчни материали на тема „Екофантазии – Хелоуин 2020“ организират Община Никола Козлево и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. В него могат да участват деца и ученици на възраст от 5 до 18 години, като те ще бъдат разпределени в четири възрастови групи. Отделно..

публикувано на 25.09.20 в 11:56

Тийнеджър направи сто поразии с крадена кола

15-годишен шуменец е задържан в полицейския арест след катастрофа в светофар. Инцидентът станал  при опит шофьорът да избегне  полицейска проверка с краден автомобил, след като не спрял на стоп палка. Снощи на бул. “Славянски“, близо до пл. “Кристал“  в Шумен, полицейски екип подал сигнал на водач на лек автомобил Рено. Водачът не спрял,  ускорил..

публикувано на 25.09.20 в 11:44

COVID-19 в детска ясла

Нови случаи на коронавирус са установени в детски заведения в Русе, информират от Регионалната здравна инспекция. Положителна проба е дала 58-годишна детегледачка в Детската ясла №15. За последно жената била на работа в понеделник, след което сама решила да се изследва заради проявени симптоми. Децата от групата и служителите, които са имали..

публикувано на 25.09.20 в 11:32