Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Ученици върнаха изгубен портфейл

Двама ученици от Разград намериха и върнаха изгубен портфейл. Това съобщиха от Професионалната гимназия по икономика „Робер Шуман“.

Около 15 ч. днес 18-годишният Виктор Григоров от Професионалната техническа гимназия „Шандор Петьофи“ и 17-годишният Даниел Лъчезаров от Професионалната гимназия по транспорт и строителство „Христо Смирненски“ намерили портфейл и несесер на беседка зад хранителен магазин, в близост до училището. По ученическата карта в портфейла момчетата разбрали, че вещите са на ученичка от Професионалната гимназия по икономика и веднага ги занесли и предали в учебното заведение.

„В портфейла имаше банкноти, но не знаем какви и колко, тъй като не сме ровили и разглеждали съдържанието му, проверихме само за документ за самоличност", казаха момчетата.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Среднощна полицейска гонка

23-годишен мъж от Разград е задържан за неизпълнение на полицейско разпореждане. Около 21.50 ч. на 4 юни екип на „Пътна полиция“ подава сигнал на лек автомобил „Мерцедес“ да спре за проверка в района на кръстовището между улиците „Странджа“ и „Грънчарска“. Водачът ускорява и продължава движението си в посока Сеново. След като е догонен близо до жп..

публикувано на 05.06.20 в 09:56

Търсят най-красивия балкон

Започна десетият конкурс „Да на красотата“ в Разград. Конкурсът е утвърдена традиция, организира се от Община Разград и Федерацията на жените. Той ще е в пет раздела: най-добре поддържан двор, най-добре поддържан балкон, най-добре поддържан двор на фирма, най-добре поддържана лятна градина на търговски обекти от общественото хранене и..

публикувано на 04.06.20 в 15:30

7000 лева дължат наематели

Неизрядни наематели на общински жилища в Разград дължат повече от 7000 лева на Общината. Това сочат данните от началото на годината. От администрацията са завели дело срещу един от некоректните длъжници, съобщава за БТА заместник-кметът Мирослав Грънчаров. За миналата година са заведени три съдебни процедури срещу неизрядни платци с натрупани..

публикувано на 04.06.20 в 13:19

Четирима заразени в Разград

Четири нови случая на заразени с COVID-19 са установени в Разградска област. Това показва информация към вчерашния ден, предоставена от директора на Регионалната здравна инспекция д-р Ася Генева. Единият от заболелите – мъж на 56 години от областния град, е приет за лечение в Русе на 2 юни. 69-годишна разградчанка, лекувана в отделението по..

публикувано на 04.06.20 в 13:09

Акция "Колан"

Специализирана операция по безопасност на движението ще се проведе на територията на Областната дирекция на МВР – Разград, информират от полицията. Акцията започва в 15 ч. днес (4 юни) и ще продължи до 15 ч. на 10 юни. Пътните полицаи ще следят за използването на обезопасителни колани, детски системи за безопасност и каски. От направен анализ на..

публикувано на 04.06.20 в 12:51

Мъж под карантина - в Общината

Поставен под 14-дневна карантина мъж, завърнал се от Турция, е засечен в сградата на Община Завет. За това съобщават от Областната дирекция на МВР – Разград. Сигналът е подаден от заместник-кмета на Завет в ранния следобед вчера. При извършената проверка е установено, че 60-годишният мъж от село Брестовене е поставен под домашна карантина на 2 юни с..

публикувано на 04.06.20 в 12:48

Ранен при трудова злополука

56-годишен работник е пострадал при трудова злополука във фирма в Гаровата промишлена зона на Разград. Това съобщиха от полицията. Произшествието станало вчера следобед. При работа с мотокар се скъсал обезопасителния колан на товара и той паднал, при което пострадал работникът от село Благоево. Мъжът е с разкъсно-контузни рани на главата, настанен е..

публикувано на 04.06.20 в 12:37