Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Почетен знак за прокурора

Снимка: Апелативна прокуратура-Варна

Прокурор Димитър Димов от Окръжната прокуратура в Шумен бе удостоен днес с почетния знак на Прокуратурата на Република България. Отличието заедно с грамота е по предложение на административния ръководител - окръжен прокурор Маргарита Георгиева за проявен висок професионализъм и отлично изпълнение на служебните задължения в цялостната работа  на прокурор Димов. 

Отличието бе връчено на магистрата пред целия колектив на Окръжната прокуратура в Шумен.

Благодарствено писмо за отлична съвместна работа с прокурор Димитър Димов бе изпратено и от Областната дирекция на МВР в Шумен.


ВИЖТЕ ОЩЕ

„Вкъщи с Общински младежки съвет“

Общинският младежки съвет в Шумен стартира онлайн поредица от уебинари, част от инициативата „Вкъщи с Общински младежки съвет“. Предвидени са четири онлайн обучения по теми като неформално образование, развиване на нови умения и медийна грамотност. Първият уебинар стартира на 11 април с гост-лектор Александра Мирчева. Тя ще води обучение на..

публикувано на 09.04.20 в 17:11

Кметът призова за Възкресение у дома

Кметът на Шумен Любомир Христов е провел среща със служители на Българската православна църква в града, на която са били обсъдени общи мерки за запазване на здравето на миряните по време на Цветница и Великден. „Не бива да допускаме струпване на много хора на едно място и в непосредствена близост, което да застраши живота и здравето на гражданите“,..

публикувано на 09.04.20 в 16:33

Стотици върнати от КПП-тата

289 души са били върнати от контролно-пропускателните пунктове на Шумен от началото на тази седмица. Това съобщават от Областната дирекция на МВР в Шумен. Те не са имали основателна причина да влязат в областния център. От полицията уточниха, че обстановката е спокойна, няма колони от чакащи автомобили. Водачите са подготвени за преминаване с..

публикувано на 09.04.20 в 16:20

Започна сеитбата на царевица

2000 дка с царевица ще бъдат засети до Великден в района на Велики Преслав. 1300 дка е царевицата за зърно, останалата е за силаж, обясни председателят на местната кооперация „Напредък” Йордан Спасов. Стопанството е закупило две нови сеялки, с които започна сеитбата. Механизаторите са подготвили общо 5000 дка за пролетни култури, от които 2700..

публикувано на 09.04.20 в 16:02

Подкрепа за незрящи

Трима шуменци със зрителни увреждания ще получат целево финансиране от фонд „Социална закрила“ към Министерството на труда и социалната политика. Парите от фонда ще бъдат преведени на лицензирана фирма, която до една седмица ще предостави помощно-техническите средства – два комплекта за текстообработка и видеоувеличител. „Комплектът за..

публикувано на 09.04.20 в 13:28

Мъж под карантина на воля из квартала

28-годишен мъж от Шумен е установен от полицейски служители, че не спазва наложената му карантина и напуснал дома си. При обход около 14:30 ч. вчера на кръстовището на улиците „Витоша“ и „Средна гора“ в града кварталните полицаи забелязали мъж, за когото знаели, че е  поставен под карантина след завръщане от страна с усложнена епидемиологична..

публикувано на 09.04.20 в 10:57

Велосипедист блъсна полицай на КПП

23-годишен мъж от Шумен е задържан в полицейското управление в града, след като нарушил мерки в условие не извънредно положение, направил опит да осуети полицейска проверка на контролно-пропускателен пункт и блъснал с велосипед полицейски служител. Около 16:30 ч. вчера на ул. “Г.С. Раковски“ в Шумен на контролно-пропускателен пункт в..

публикувано на 09.04.20 в 10:53