Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Провериха ловците преди ловния излет за дива свиня

Проверка на членска карта, заверен билет за лов за настоящата година и инструктаж за безопасност- така започна първият излет на дружинката в село Драгоево. Полицай Марин Савов извърши проверка на разрешителните и начина на пренасяне на оръжията на ловците. Според нормативните изисквания оръжието трябва да бъде в затворено в транспортен куфар или в калъф, който има заключващо устройство на спусъка.

Най-младият ловец в дружинката, в която членуват 70 ловци, е на 30 години, а най-възрастният на 68. Проведени са инструктажи с ръководителите на ловните сдружения, като им е обърнато внимание да се спазват правилата за безопасност при боравене с оръжие и боеприпаси.

Ловците са инструктирани да са бдителни и ако установят умрели диви свине или с нетипично поведение да подадат сигнал към компетентните служби, каза директорът на Областната дирекция на МВР - Шумен старши комисар Ялчън Расим.

През 2018 година по време на ловни излети са проверени 269 ловци, нарушения не са констатирани. 3 212 са ловците, които се водят на отчет в сектор „КОС“ към ОДМВР- Шумен. Общият брой огнестрелно оръжие, което се води на отчет и контрол към 30 юни 2019 г. е 7 123, от които 5 578 броя са за ловни цели, а 1 545 са собственост на юридически лица и еднолични търговци, придобито от тях за служебни и граждански цели.

Ловният сезон приключва на 28 февруари, като дотогава по време на излетите дружинките ще бъдат системно проверявани от служители на МВР и РДГ.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Мерят кръвно и захар на село

Мобилен екип от медицински и социални работници обхожда по график селата от община Шумен. Посещенията ще бъдат през всяка първа и трета седмица от месеца по график.  Първи днес бяха жителите на най-близкото до Шумен село Лозево. Предварително обявеният час бе 8.30. С час закъснение заради проблеми с колата пристигна и очакваният екип от медицинска..

публикувано на 06.08.24 в 13:30

Нов асфалт за "Еверест"

С десетки сигнали за проблеми с чистотата, дупки в асфалта, неработещо осветление и липсващи тротоари жителите на квартал „Еверест“ посрещнаха кмета на община Шумен проф. Христо Христов. Той посети квартала със заместниците си Даниела Русева и Лиляна Гайдаржиева. Ръководителите в администрацията обявиха на хората в квартала, че ще бъде ремонтирана..

публикувано на 06.08.24 в 13:10

Промяна в движението

Временна организация на движението се въвежда днес - 6 август, за времето след 13:30 часа на АМ „Хемус“ в участъка от км 364-979 до км. 368+930 на територията на община Нови пазар. Причината е свързване на пилотни въжета за реконструкция на електропровод. Това съобщават от шуменската полиция. Оттам призовават водачите на МПС да се..

публикувано на 06.08.24 в 12:23
Снимката е илюстративна

Стърнище пламна в Преселка

Четири сгради са спасени от пламъците, съобщават от шуменската полиция. Вчера късно вечерта е получен сигнал, че гори стърнище в землището на село Преселка. На място са изпратени два екипа на пожарната в Нови пазар. При пристигане на място огнеборците установили, че пожарът приближава към селото и на помощ са изпратени още два екипа от Шумен.  След..

публикувано на 06.08.24 в 11:14

Насилник преспа в ареста

53-годишен шуменец е задържан в полицейския арест за домашно насилие. Това съобщават от шуменската полиция. 40-годишната му съпруга сигнализирала вчера, че на 4 август към полунощ в дома им в Шумен той й нанесъл удари по тялото. След побоя избягал от жилището. Два часа след подаване на сигнала мъжът е установен. Задържан е за срок до 24 часа в..

публикувано на 06.08.24 в 11:02

Пожарната в Шумен на крак

Техническа неизправност във вентилатор към аспирацията на дюнерджийницата в Сити Център в Шумен стана причина три пожарни автомобила да се отзоват на сигнал тази сутрин. Това видя репортер на Радио Шумен. Инцидентът за щастие се размина с минимални материални щети. Пожарникарите са отстранили повредата за минути. Пострадали хора няма. Взети са..

публикувано на 06.08.24 в 09:00

Планово без ток

Спирания на електрозахранването ще има днес (6 август) в Североизточна България заради ремонти и профилактика на съоръженията. В Шумен от 8,30 ч. до 16,30 ч. ток няма да има по улица „Сава Доброплодни“. В областта ток от 7 ч. до 17 ч. няма да има в Плиска, в част от Нови пазар и селата Енево, Стан и Зайчино ореше, от 9 ч. до 17 ч. – в..

публикувано на 06.08.24 в 08:29