Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Обновен път създава неудобства

Жителите на кубратското село Каменово сигнализираха, че ремонтът на отсечката Разград – Кубрат им създава неудоства, съобщиха от Областната администрация в Разград. Нивото на пътния участък, който преминава през населеното място, е завишено дотолкова, че затваря изходите на имотите им към шосето, според местните хора. На място представител на фирмата, която извършва ремонта в този участък обясни, че повдигането с 30 см. на пътната настилка се прави с цел отвеждането на водата от валежите да продължава към дерето, а не да уврежда асфалта или да създава опасност от заливане на къщите. Директорът на областното пътно управление в Разград Людмил Янев и заместник областният управител Евгени Драганов увериха, че ще се направи всичко възможно от техническа гледна точка да се избегнат неудобствата за местните хора.


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

С дрога и алкохол

Дрогиран и неправоспособен шофьор е заловен при полицейска проверка снощи в Разград. 20-годишният младеж, който бил зад волана, не притежавал свидетелство за управление на моторно превозно средство, а пробата с тест, реагирала положително на опиати. В хода на проверката е установено още, че регистрационните табели на автомобила са издадени за друго..

публикувано на 15.02.20 в 10:56

Любов вместо дрога

Различни инициативи по повод 14 февруари организира Комплексът за социални услуги за пълнолетни лица с увреждания в село Просторно и Младежкият съвет по наркотични вещества в Разград. Служителите на комплекса рано тази сутрин украсиха Орлов мост в областния град. Потребителите на комплекса изработиха сърчица с послания, които раздаваха на..

публикувано на 14.02.20 в 13:43

Задържаха автокрадец

Противозаконно отнет автомобил бе открит, а два дни по-късно бе задържан и извършителят на престъплението, съобщиха от разградската полиция. През нощта на 10 срещу 11 февруари в кубратското село Беловец неизвестен мъж задига паркиран пред дома на собственика автомобил „Рено Еспейс“ с оставен на таблото контактен ключ. Часове по-късно колата бе..

публикувано на 14.02.20 в 09:58

Крадецът на наденици

20 домашни наденици от свинско и телешко месо с общо тегло 16 кг били откраднати от дома на 46-годишен мъж от Разград. В хода на предприетите незабавни оперативно-издирвателни действия криминалистите от РУ-Разград разкрили извършителя на кражбата. Той е 44-годишен мъж от Разград, криминално проявен и многократно осъждан за кражби. Задържан е..

публикувано на 14.02.20 в 09:48

Старт на данъчната кампания

Данъчната кампания по събиране на местни данъци и такси за 2020 г. в община Разград започва на 14 февруари 2020 г.   На предплатилите до 30 април 2020 г. за цялата година се прави отстъпка от 5 на сто. Съгласно Закона за местните данъци и такси, данък върху недвижимите имоти, данък върху превозните средства и такса за битови отпадъци се..

публикувано на 13.02.20 в 16:39

Набират преброители

Започва набирането на преброители и контрольори за   пробното преброяване през март-април, информират от Община Разград. Кандидатите трябва да са навършили 18 години и да имат завършено минимум средно образование. Спецификата на работата им предполага наличие на опит в някоя от следните сфери и дейности: администрация, ползване и попълване на..

публикувано на 13.02.20 в 16:34

На кон или с прашка

Изложбата „На кон или с прашка“ се открива в Историческия музей в Исперих днес. Експозицията е посветена на Деня на археолога – 14 февруари. В нея са показани артефакти от Елинистическата епоха, които по-рядко са представяни пред публиката, заяви уредникът Мария Николаева. Организаторите на изложбата „На кон или прашка“ очакват..

публикувано на 13.02.20 в 16:18